LILLESAND: Dette ble klart etter et møte med Statens Vegvesen og Norsk Institutt for vannforskning (NIVA) i dag.

— Vi skal ta nye prøver, helt frem til jul. Det har vi tid til, sier prosjektleder Nils Ragnar Tvedt i Statens Vegvesen.

Etter at resultatene av et miniforsøk i fjorden viser betydelig utfelling av miljøskadelige stoffer, frykter ordfører Arne Thomassen og et hundretalls hytteeiere at livet i Kaldvellfjorden vil bli ødelagt av deponiet på 250.000 kubikkmeter sulfidholdig stein fra E 18 anlegget.

NIVA-forsker Atle Hindar har i en rapport anbefalt at deponiplanene endres, slik at sulfidsteinen legges på dypere vann og minst to meter fra vannoverflaten.

Prosjektleder Nils Ragnar Tvedt utelukker ikke endringer, som kan muliggjøre det viktige deponiprosjektet for sulfidholdig overskuddstein fra E 18 anlegget.

Fylkesmannens seksjonsleder Eva Boman tror det skal være mulig å finne løsninger og mener det omstridte sjødeponiet i den sårbare terskelfjorden vil bli realisert.

Kaldvellfjorden hyttevel er svært skeptiske til sulfidsteindeponiet og har varslet at de vil gjøre alt for å hindre prosjektet om det er slik at fjorden kan bli skadet.