KRISTIANSAND: — Hvis man ikke har et godt system for vedlikehold baller det gjerne på seg. Vi vil derfor jobbe med å få en mer jevnlig inspeksjon av slike støyskjermer.

Det sa John Sveinall i Statens vegvesen til fvn.no for over to måneder siden. Den gang var det knust omkring 15 ruter i støyskjermingen over tunnelmunningen ved brannstasjonen i Kristiansand. Mandag talte Fædrelandsvennen over 40 knuste ruter i samme støyskjerming.

— Jeg tenker det samme nå som jeg gjorde da, men vi har ikke lyktes fullt ut med dette, sier Sveinall mandag.

Han begrunner forsinkelsen med lang leveringstid på glassene som veivesenet har brukt til nå. Ifølge Sveinall hadde leverandøren omkring én måneds leveringstid. Nå vil veivesenet ta i bruk en annen glasstype, som kan leveres på kort varsel. Det er et laminert glass som ikke er herdet.

På nytt lover Sveinall at glassene skal være på plass innen rimelig tid. Da skal samtlige knuste glass erstattes i en operasjon.

Ifølge Sveinall er noen få glass erstattet siden Fædrelandsvennen skrev om saken sist, men han vet ikke eksakt hvor mange.

Fædrelandsvennen var i september i kontakt med flere beboere langs Torridalsveien. Ifølge naboene skjer hærverket på nattestid i helgene. En av naboene Fædrelandsvennen møtte hadde også tatt pøbler på fersken, uten at det har hjulpet.

Ifølge Sveinall har glassknusingen kostet Statens vegvesen over 200.000 kroner så langt.