KRISTIANSAND: Det dårlige været i Skagerrak utsetter og forsinker fergeavgangene fra og til Kristiansand torsdag og natt til fredag.

Color Line:

”Silvia Ana” kommer inn klokken 20.00 i kveld, tre timer forsinket.

”Christian IV” skulle i utgangspunktet hatt avgang fra Kristiansand klokken 19.15, men den legger til kai klokken 20.30. ”Christian IV” er holdt igjen, slik at den kan ta passasjerene fra ”Silvia Ana”.

Master Ferries:

Kristiansand – Hanstholm 18.30 har avgang ca. 22.45. Hanstholm — Kristiansand 15.45 har avgang 19.20. Hanstholm - Kristiansand 21.15 har avgang 01.15. Kraftig vind og store bølger

Også onsdag og torsdag morgen skapte været problemer for fergetrafikken.

— Vi måtte innstille Silvia Ana på morgenen i dag på grunn av kraftig vind og store bølger ute på sjøen. Dette førte til en stor kødannelse. Silvia Ana var fullstendig fullbooket, og det tok lang tid å forklare situasjonen for alle passasjerene, sier linjedirektør i Color Line, Odd Grønberg.

— Vanligvis løser slike ting seg veldig greit, problemet var bare at Master Ferries hadde en avgang litt før oss, dermed opplevde vi at både de som skulle på Silvia Ana og de som skulle reise med Master Ferries møtte opp samtidig. Dette sammen med at det tok lang tid å forklare situasjonen til hver enkel passasjer gjorde at problemet ble ekstra stort i dag, forklarer han.

Han tror ikke dette er et problem som vil oppstå igjen med det første. Selv om han synes det er beklagelig at køen ble så stor, føler han at de løste situasjonen på best mulig måte.

— Når vi skjønte at det ville oppstå et problem sendte vi ut folk for å hjelpe til å dirigere trafikken, i tillegg til dette hjalp også havnevesenet til. Det hele løste seg ganske greit etter det, forteller han.