KRISTIANSAND: Mediehuset Fædrelandsvennen, Strømmestiftelsen, Reccomended og Start Life Support har i år hatt en etisk julekalender. Her har målet vært å samle inn penger til å bygge en stadion for gatebarn i Uganda. Markedssjef i Start, og ansvarlig for fotballklubbens samfunnsengasjement i Start Life Support, Arne Ranneberg-Nilsen, er fornøyd med hvor mange som har bidratt.

— Jeg er fornøyd med at så mange har bidratt. Prosjektet har vært veldig bra, og vi har fått mange positive reaksjoner på julekalenderen, forteller Arne Ranneberg-Nilsen til fvn.no.

Filmer på nett

Fra 1-24 desember har leserne hver dag kunne åpne en ny luke på kalenderen. Under hver luke har Fredrik Strømstad vist ett nytt triks, som leserne har kunnet prøve seg på. Så har leserne blitt invitert til å filme inn trikset på mobiltelefonens video, og sende dette inn på mms, slik at videoen har blitt lagt ut på nett.

— Det har vært mange som har sendt inn videoer, sier Nilsen.

Hver dag har en jury kåret dagens beste triksevideo og premiert vinneren. Juryen har bestått av Bård Wiggen – toppspillerutvikler i Start Toppfotball 16-21 år, Morten Halvorsen – spillerutvikler Start Toppfotball 12-16 år og Rune Jacobsen – sportslig adm. leder Start Toppfotball.

Over 100.000

Målet med den etiske julekalenderen var å samle inn en million kroner frem til jul. Ranneberg-Nilsen har ikke helt oversikten over akkurat hvor mye som er kommet inn enda, men han regner med at beløpet er litt i overkant av 100.000 kroner.

— Jeg er for så vidt fornøyd med beløpet vi har samlet inn, men skulle jo ønske at det var litt høyere. Jeg vil tippe at vi vil få inn enda litt mer penger etter hvert. Uansett vil barna i Mbale i Uganda få en god julegave fra Sørlandet, sier han.

Sms

En av måtene for å samle inn penger har vært en sms-aksjon der folk har blitt oppfordret til å sende en sms med kodeord til SLS til 2080. Dermed har de automatisk donert 100 kroner.

— Det med å gi penger via sms er en litt ny måte å gjøre det på. Det kan være noe av grunnen til at det ikke har vært den helt store responsen på akkurat dette, opplyser Arne Ranneberg-Nilsen.

Her kan du se alle vinnerne i triksekonkurransen.