KRISTIANSAND: — Jeg har begynt valgkampen, sier Lidi og viser en annonse han skal kjøre ut i løpet av kort tid. Under bildet til en av de ansatte på Price Club står det:

«Hei. Jeg heter Leif Inge. Jeg er en av 50 som har hatt fast jobb på Price i mange år. Takket være byoriginal og lokalpolitiker Dag Vige er jeg snart arbeidsledig. (Dag, du var til og med læreren min da jeg var liten.) Kjære kunder, kristiansandere, sørlendinger og alle dere andre: Til neste år er det lokalvalg. Stem riktig.»

Annonsen skal rykkes inn i TS-avisen, som distribueres til 80.000 husstander på Sørlandet.

På pulten ved siden av Lidi ligger en «dødsannonse» som han skal sette inn i avisen dagen etter at han stenger. Også her får Vige gjennomgå.

«Vår kjære butikk, vår gode arbeidsplass, Price, døde fra oss i dag. Stengte stille og rolig på Lumber etter lang tids kamp mot KjuttDag Vige.»

Deretter følger navnet på alle dem som mister jobben og en takk til de 5.213.461 kundene som har handlet på Price.

-Det er ganske sterke personangrep du tar i bruk. Hvorfor?

— Det er Dag Vige, og han alene, som er årsaken til at jeg ikke fikk utvide butikken her på Lumber. Uten større butikk var min tid over. Jeg ble tatt igjen av andre butikker som var like store - og mye mer moderne. Derfor bestemte jeg meg for å legge ned, sier Lidi.

Alle snakker om Ringøen

Fra sitt kontor innerst på Price Club, ser han hvordan butikken sakte, men sikkert tømmes for varer til en verdi av 25 millioner kroner.

Innen utgangen av februar skal alt være borte.

— Jo nærmere jeg kommer sluttdatoen, jo større blir klumpen i magen, sier Lidi. Og fortsetter:

— Det er for galt, vet du. Jeg skjønner det ikke. Alle snakker om de 19 arbeidsplassene som går tapt på Ringøen. Hvem bryr seg om de femti som mister jobben her på grunn av politikerne, spør Paal Lidi.

Vige er matt

Et steinkast unna Price Club sukker Dag Vige (V) da han får høre om Lidis siste skriverier.

— Jeg kjenner til det. Jeg blir helt matt. I begynnelsen av uka fikk jeg et brev fra Lidi med en plakat som inneholdt noen mindre flatterende vendinger om meg. Lidi skrev: «Denne plakaten henges opp i butikken min nå. T-skjorter skal trykkes», sier Dag Vige.

Han stiller seg helt uforstående til at han er blitt pekt ut som årsak til at Price Club legger ned.

— Han tillegger meg altfor mye makt i denne saken. Det Lidi sier er usant. Dersom vi politikere ikke skal få gjøre jobben vår uten å bli møtt med den slags, er det et problem for demokratiet vårt. Et kjempeproblem, mener Vige.

Skader familien

Venstrepolitikeren mener han tåler en spøk, men hadde foretrukket å diskutere saklig i stedet for at dette blir gjort om til noe personlig.

— Det er urettferdig mot familien.

— Kommer du til å forfølge denne saken?

— Det vet jeg ikke nå. Noen har bedt meg å anmelde Lidis utspill. Jeg har rådført meg med folk med juridisk kompetanse. Det er bare leit at det ikke er mulig å arbeide som folkevalgt uten å møte dette, sier Vige.