— Det er ingen av de norske som er truet. Men det er en alvorlig situasjon når man brenner flagg, sier Strøm-Erichsen til NTB.

Samtidig som demonstrasjonene mot Muhammed-karikaturene er nådd Afghanistan, ankom mandag de norske F16-jagerflyene som skal tjenestegjøre i den NATO-ledede ISAF-styrken i landet.

— Totalt sett blir det mye oppmerksomhet, sier Strøm-Erichsen, men understreker at det ikke er noen planer om å endre på oppdraget for de norske styrkene i landet.

— Flyene blir dessuten stasjonert på flyplassen i Kabul i et beskyttet miljø, sier Strøm-Erichsen.

Hun synes likevel det er bekymringsfullt at brenningen av det norske flagget er skjedd nettopp i Mazar-i-Sharif, hvor den nye norske basen er i ferd med å etableres.

— Vi sender ut norske soldater, og det er klart vi er bekymret for situasjonen slik den er. Men det er viktig å understreke at norske soldater ikke er truet, men det er ikke noen god situasjon at det er brenning av flagg og demonstrasjoner, sier Strøm-Erichsen.

Den spente situasjonen gjør at sikkerheten til soldatene vurderes fortløpende.

— Vi vil sette i verk tiltak, men det er viktig å si at det norske personellet er i leire og er i så måte trygge. Min erfaring fra mitt besøk i Afghanistan er at de norske styrkene tar sikkerheten alvorlig, og de er flinke til å ta vare på hverandre, sier forsvarsministeren.