OSLO: Avklaringen kom 36 timer på overtid, og den samlede rammen for oppgjøret i Oslo kommune er den samme som rammen for stat og kommune, knappe 4 prosent.

– Dette var en meget vanskelig mekling, konstaterte en sliten meklingsmann Geir Engebretsen i 12-tiden torsdag.

Resultatet av uravstemningen i Unio skal være klart 19. juni, opplyser han til NTB.

En skisse til løsning ble torsdag morgen lagt fram for partene i meklingen for Oslo kommune, 32 timer på overtid.

– Meklingsresultatet gir alle ansatte tillegg på lønnstabellen med 2,4 prosent, eller minst 7.500 kroner. YS Kommune i Oslo er fornøyd med en økonomisk ramme på cirka 3,96 prosent, het det i en pressemelding fra organisasjonen. YS Kommune sier seg fornøyd med både størrelsen på rammen og det generelle tillegget.

Ifølge YS skal det gjennomføres lokale forhandlinger innenfor en ramme på 2,4 prosent per 1. august. De lokale forhandlingene skal være gjennomført innen 31. oktober.

Lange netter

Det var etter to lange netter for forhandlerne at meklingsmann Geir Engebretsen kunne legge fram en skisse til løsning i meklingen mellom Oslo kommune og Akademikerne, Unio, YS-Kommune og Kommuneansattes Hovedsammenslutning.

– Forslaget ble lagt fram klokka 8 torsdag morgen. Enkelte av partene har godtatt det, sier Engebretsen til NTB.

Like før klokka 10 fikk NTB bekreftet hos Riksmeklingsmannens kontor at YS Kommune var blant dem.

– Ikke overraskende

Meklingsfristen gikk ut allerede ved midnatt natt til onsdag, og forhandlerne var torsdag morgen slitne etter maratonmeklingen.

– Det er ikke overraskende at det har tatt tid, meklingen for Oslo kommune gjør gjerne det. Den har sammenheng med statsoppgjøret og kommuneoppgjøret, og dermed trekker det ofte litt ut, sier meklingsmannen.