SØGNE: Mellom klokken 17.00 mandag og 07.00 tirsdag tok tyver seg inn i båtlageret ved Trysnes Marina.

— Båtlageret hadde en halvveis ødelagt port, noe som gjorde det ganske lett for tyvene å komme seg inn, opplyser lensmann Terje Pedersen til fvn.no.

Tyvene kan ifølge Pedersen ha fått med seg så mange som 15 påhengsmotoerer.

— Det dreier seg om 10-11 Yamaha-motorer, der alle har fra 9 hk. til 10 HK. I tillegg er 3-4 motoerer med mellom 115 hk og 150 hk tatt, sa han til fvn.no onsdag.

Søgne i dag melder imidlertid torsdag at det kun er en Yamaha-motor blant de stjålne motorene. Det som er tatt er ti seks hk Tohatsumotorer, en Yamaha 115 hk, en Suzuki 50 hester, og en Suzuki med 70 hestekrefter.

I tilegg skal det være tatt en stålpropell, pluss en del instrumenter og konsoller fra båter.

Dermed er det snakk om ganske store verdier, uten at Pedersen tør å sette et nøyaktig beløp på det. Politiet har foreløpig få spor å gå etter, og ønsker seg hjelp fra publikum.

— Alt av tips er interessante. Dersom folk har sett noe som de oppfatter som mistenksomt i den aktuelle perioden, ber vi dem ta kontakt med oss, sier han.

Politiet er ikke bare ute etter å få høre om observasjoner gjort i Trysnes-området, men hele Søgne. Spesielt ønsker de å få vite det dersom du har sett noen større biler på veien i dette tidsrommet.

— Alle påhengsmotorene utgjør jo mye masse, så derfor trengs det mest sannsynlig en bil av litt størrelse til å frakte dem vekk fra stedet, forklarer han.