KRISTIANSAND: De to øst-europeerne ble pågrepet i en bil med stjålet gods i Grimstad omkring halvannen time etter innbruddsforsøket på Expert i Sørlandsparken.

Politiet kan så langt ikke bekrefte om de to kan settes i forbindelse med innbruddsforsøket på Expert i helgen.

Operasjonsleder Arne Arnesen opplyste til fvn.no like etter pågripelsen at politiet vil sjekke de tekniske funnene fra Expert opp mot de to. På innbruddsstedet ble det blant annet funnet en sigaretteske av østeuropeisk merke. Det ble også funnet verktøy på taket.

— Vi kan på dette tidspunktet ikke bekrefte om det er noen forbindelse mellom denne pågripelsen og de grove tyveriene på Expert, sier etterforskningsleder ved Randesund politistasjon, Einar Skarpeid til fvn.no.

Ifølge Skarpeid er det også for tidlig å si noe om innbruddsforsøket kan knyttes opp mot brekket for to uker siden hvor varer for nærmere en million kroner ble stjålet fra Expert.

Lagde hull i taket - Det som er likt er at de har tatt seg gjennom vegg og tak, men utover det er det for tidlig å si noe mer, sier Skarpeide.

Gjerningspersonene har ifølge politiet tatt seg over fra terrenget bak forretningen og opp på taket.

Der lagde de et hull og satte deretter en stige ned i butikklokalet. Stigen utløste alarmen slik at gjerningspersonene trolig stakk fra stedet med en gang.

Nå bruker politiet store ressurser på å etterforske innbruddsforsøket. Skarpeid tror det vil ta tid før politiet vil få alle kortene på bordet.

  • Nå blir det mye arbeid framover knyttet til tekniske og taktiske undersøkelser. I tillegg skal vi jobbe videre med avhør. Det kan bli veldig spennende, men sannsynligvis vil det ta tid, sier Skarpeide.

For tidlig å fremstille for varetektsfengsling

Så langt er ikke de to polakkene avhørt, og det er heller ikke avklart hvorvidt de to vil bli fremstilt for varetektsfengsling.

— Vi har ikke avklart det, så det er også noe som vil bli jobbet med nå framover, sier Skarpeid til fvn.no.

De to sitter fremdeles i arresten i Grimstad.

Ifølge saksjour ved Agder politidistrikt kan man holde personer tre døgn i arresten uten å måtte fremstille dem for varetektstfengsling.

— Vi vil prøve å få framstilt dem for varetektsfengsling, men vi kan ikke bekrefte det. Vi må avvente, sier Skarpeid.