KRISTIANSAND: Men de har ikke våget å anmelde overgrepene, av frykt for voldelig hevn fra 51-åringen.

– Jeg kjenner en kvinne og har hørt om flere, kanskje opptil ti, som han skal ha brukt som sexslaver over kortere eller lengre tid, sier hun.

Dersom «Anne» og de andre nå melder fra til politiet og vil vitne, kan det føre til en ny rettssak og det som kalles en etterskuddsdom. Dersom 51-åringen da også finnes skyldig vil straffen bli slått sammen med den han eventuelt får nå i Kristiansand tingrett.

Der har aktor lagt ned påstand om åtte års forvaring. Får han den straffen, risikerer han å måtte sitte inne på livstid, med mindre psykiatrere finner at han har forandret seg.

Aktor Stina Sveier Nielsen sa til TV Sør torsdag følgende:

– Hvis det er andre som mener at de har vært utsatt for overgrep fra tiltalte, vil jeg oppfordre dem til å melde fra til politiet.

Turte ikke anmelde

– Jeg våget ikke anmelde saken. Var livredd for at han skulle hevne seg på barna mine. Han visste hvor vi bodde, forteller kvinnen lavmelt.

Hun er godt over 40 år, og har klart å etablere ett nytt liv etter den bestialske mishandlingen som skal ha skjedd påsken 2002. – Men livet mitt blir aldri det samme, sier hun.

Og «Anne» er altså en av dem. Dette er hva hun forteller:

– Jeg kjente ham ikke fra før, men på anbefaling fra en venn kjørte jeg bilen hans fra Kristiansand til Oslo, der han bodde da.

Vel framme hadde de knapt kommet inn av døren før 51-åringen skal ha klikket:

— Trodde han var steingal

– Han kastet seg over meg, og slo og banket meg helt vilt. Han hylte og bar seg og skrek så jeg trodde at fyren var steingal. Han voldtok meg og banket meg om hverandre i time etter time. Etter hvert mistet jeg fullstendig oversikt på tid og sted.

Den fjerde dagen trodde mannen at det hadde oppstått en brann, og kvinnen klarte i forvirringen å stikke av og ut på gaten.

– Der stanset jeg en bil, og familien i bilen kjørte meg et stykke og gav meg penger til å ringe politiet.

Hun ble kjørt til legevakten, men orket ikke gjennomgå noen undersøkelser.

Politiet satte imidlertid i gang etterforskning. Mannen erklærte seg uskyldig, men siden «Anne» ikke ville vitne, ble saken henlagt.

I retten denne uken har det kommet fram at 51-åringen har misbrukt store mengder amfetamin, som han også skal ha tvunget i kvinnene han skal ha holdt som sexslaver.

Tiltalte bedyrer sin uskyld. Han er imidlertid dømt for å ha mishandlet en prostituert i Oslo i 2002. Der mener han seg uskyldig dømt.

Forhindret fullstendig person-undersøkelse

Den tiltalte 51-åringen klarte å unngå at det ble gjennomført en fullstendig personundersøkelse av ham.

En slik undersøkelse skal gjennomføres når det kan bli aktuelt å idømme forvaringsstraff. Undersøkelsen skal gi en psykologisk og sosial profil på tiltalte, som retten kan ha som grunnlag for å vurdere forvaringsstraff.

– Han var ikke interessert i noen undersøkelse og oppførte seg i noen grad manipulerende for å forhindre dette, sa friomsorgsleder Bjørn T. Stoveland i retten i går. Dermed ble personundersøkelsen som ble lagt fram i retten, karakterisert som «ikke tilfredsstillende.»

Retten har imidlertid full anledning til å idømme forvaring uten en slik undersøkelse.