Tekst: EIRIK FARDAL/Aftenposten

OSLO: Kristiansanderen ble slått av sine gode kamerater Tero Pitkämäki (88,78 meter) og Breaux Greer (88,73 meter). Thorkildsen kastet 87,79 i mildværet på Bislett, men han manglet altså ganske nøyaktig én meter opp til toppen av seierspallen.

— Selvfølgelig er jeg skuffet. Jeg kom hit for å vinne, og det gjorde jeg ikke. Men det er jo forferdelig jevnt, og et kast på nesten 88 meter er slett ikke verst, sa Thorkildsen etter konkurransen.

Han var den jevneste av de tre konkurrentene, men klarte aldri å få ut det siste lille som kunne ha gitt ham seieren.

— Det er småting som ikke fungerer. Jeg hadde mye trykk, men likevel gikk det ikke. Jeg er først og fremst skuffet over resultatet, sa Thorkildsen.

Han kastet til ny norsk rekord (91,59) sist gang det var Bislett Games. Denne gangen havnet spydet knappe fire meter lenger bak på det grønne bislettgresset.

— Jeg har jo tenkt mye på det kastet fra i fjor, og hadde veldig lyst til å repetere det, og kanskje forbedre det. Kanskje jeg tenkte for mye på det, sier Thorkildsen til Aftenposten.no.

- Kommer flere sjanser

Det som uansett er sikkert, er at sesongen blir lang og jevn for de tre spydspissene på podiet fredag kveld. Breaux Greer var skuffet over at han tapte for sin finske konkurrent, og ville helst bare spøke om sitt eget og Aftenposten.nos kvinnelige videojournalist sitt utseende.

Men alvorlig talt sa han også dette:

— Det kommer flere sjanser. Dessuten er jeg jo glad for at dette er første gangen jeg kan dra hjem fra et stevne uten å måtte operere.

— Det er en hel gjeng med Mike Tysons der ute. Og alle bare venter på å få inn det beste slaget.

Vinneren Tero Pitkämäki var egentlig litt overrasket over at han vant på Bislett.

— Dette er jo Andreas sin stadion. Han satte sin rekord her. Dessuten har Breaux kastet over 90 meter i år, sa finnen.