MANDAL: — Rune var et menneske som betydde mye for så mange. Han var en engasjert mann, kjent i bybildet og en som ikke var redd for å si sin mening, sa fungerende sogneprest Håkon Borgenvik under begravelsen.

Om lag 450 personer nær fylte Mandal kirke da den andre av de to omkomne etter båtulykken sist helg i Skjernøysund ble gravlagt.

Det ble tegnet et bilde av en særdeles populær og sosial person. Rune Lohne var sterkt involvert i Mandalskameratene, både i styre og stell, og alle mandalitter kjenner hans stemme som speaker eller som radioreporter.

— En stemme med litt galskap og entusiasme, sa Jan Tore Robertsen fra MK i sin tale.

En av Runes nære venner, Lennart Danielsen, fortalte at venneflokken den siste uka hadde mimret om Runes liv - noe som skapte både tårer og latter.

Borgenvik fortalte om Runes liv, der fotball var svært sentralt. Han var stor fan av Leeds.

— Han lærte til og med undulaten sin å si «We are Leeds»! Da humret folk.

Men om Rune elsket fotball, forsikret sognepresten om at kona Marianne og sønnen Mats av den grunn ikke ble forsømt på noe vis.

Engasjert

Rune var også bystyremedlem for SV, og varaordfører Inga Fjeldsgaard fortalte om en sterkt engasjert politiker med mange utradisjonelle løsninger.

— Han syntes nok det tok altfor lang tid å få forandret på ting, sa Fjeldsgaard, som beskrev ham som en real mann, med integritet.

En hilsen fra Furuly ungdomshjem var det også, der Rune jobbet. Derfra beskrev ungdommene han som en gøyal og kul kar det aldri var stille rundt.

Vakkert

Til slutt sang Even Lohne Vamps vakre vise «Tir n'a noir», der det blant annet heter:

«Så når kvelden komme og eg stilt går om bord, og min livbåt blir låras i seks fot med jord, seil' eg vest i havet te Mary McKear i det grønne Tir n'a Noir».