LISTER: — Dette begynner å bli en stor vits, og føyer seg inn i rekken av håpløse ting fra politiet, sier en oppgitt Sigmund Kroslid som er leder av Listerrådet og ordfører i Flekkefjord.

Det er nye arbeidstidsbestemmelser i politiet som gjør at ordningen i Listerregionen med opptil fire tjenestemenn i reservetjeneste bortfaller, og fra 25. juni og erstattes av én patrulje bestående av to politi i døgnvakt. Dermed vil politiet kunne få lengre utrykningstid i Listerregionen og mindre tid til å etterforske saker.

— Jeg håper på forståelse fra publikum på at responstiden kan bli lengre enn i dag. Patruljen vil ha opptil halvannen timers kjøring, og når det skjer flere ting samtidig, vil den bli sendt der det er mest påkrevd, sier Anne Margrethe Ruud som er leder for politiets driftsenhet i Lister.

Tungt.

Flere polititjenestemenn i Lister opplever ifølge Anne Margrethe Ruud det som en belastning å ikke få muligheten til å yte befolkningen den hjelp de forventer å få.

I helgene vil det imidlertid kunne være opptil tre politipatruljer på jobb samtidig.

— Dessverre vil omleggingen føre til at det blir mindre tid til etterforskning, og det må gjøres tøffere prioriteringer, sier Ruud.

Hun sier det ikke bare er ulemper med omleggingen fra reservetjeneste til døgnbemannet patrulje. Nå kan det for eksempel bli mulig for politiet å rykke ut til saker utenom kontortid også når det ikke er fare for liv og helse.

Fritt fram.

Sist lørdag formiddag varslet flekkefjæringen Bjørn Erling Strømland politiet om en tydelig beruset person som ble nektet alkoholservering ved to forskjellige skjenkesteder i Flekkefjord, for så å sette seg bak rattet. Politiets operasjonssentral i Kristiansand avfeide henvendelsen med at de ikke kunne bruke overtid på en fyllekjører. Til lokalavisen Agder forteller Strømland at det er siste gang han tar seg bryet med å ringe politiet.

— Det ser ut som om det må skje flere dødsulykker før ledelsen i Agder politidistrikt ser ut til gjøre noe med den uholdbare situasjonen i Lister, tordner Sigmund Kroslid, som sier han kjenner til flere episoder der publikum er blitt avvist når de melder fra om alt fra innbrudd til ulovlig bilkjøring.