Se video: Politiet: — Må være skrudd i hodet

MANDAL: Hannkatten ble funnet i skogkrattet ved Hyllestien på Ime, ifølge Lindesnes Avis. Gutter fra nabolaget oppdaget det makabre drapet, etter at katten hadde vært savnet siden mandag.

— Det er helt forferdelig og grusomt at noen kan gjøre noe slikt mot et uskyldig dyr, sier katteeier Inge Bjelland til avisen.

Pinnen var stukket inn i munnen, og ut gjennom nakken. Nylontråden var festet i et tre, om lag en meter over bakken.

Anmeldte drapet

— Guttungene var ganske forskremte, og sa de hadde funnet katten min død hengende fra et tre med en pinne gjennom halsen. Mange går tur her, så det er nesten rart ingen har sett noe, sier Bjelland.

Torsdag anmeldte han drapet til politiet, selv om han ikke tror de skyldige blir tatt.

— Jeg anmelder saken som prinsipp. Jeg kan rett og slett ikke forstå at noen kan få seg til å gjøre noe slikt. Katten var kjærlig og tillitsfull, så det er ikke rart de klarte lokke den til seg, sier katteeieren, som selv tror barn eller ungdommer må stå bak.

Kattemishandlingen er ikke det eneste tilfellet i området rundt Mandal den siste tiden. Få kilometer fra der katten ble funnet, ble en drektig katt beskutt med luftgevær den 30. mai i år. Både kattemoren og ungene måtte avlives. Også da ble saken anmeldt, men foreløpig er ingen tatt for ugjerningen.

Se video: Janne Syvertsen: - En tragedie

- Psykisk ustabile

— Beklageligvis er ingen tatt. Jeg har indisier, men vi må ha konkrete bevis. Jeg kan ikke fatte at folk har samvittighet til slikt. Jeg tror det er psykisk ustabile ungdommer som står bak, sier katteeier Janne Nathalie Syvertsen til fvn.no.

Syvertsen har tidligere utløst dusør for opplysninger som kunne føre til at mishandleren av hennes katt ble tatt.

— Jeg har ikke lagt saken død. Jeg tenker på det hver eneste dag, sier hun.

Også for to uker siden ble en katt forsøkt brent levende i skogen ved Svennevik i nabokommunen Lindesnes . Kattungen var forbrent, og hadde papir og plast over hele seg da den ble funnet.

Takket være snarrådig reaksjon fra to unge jenter, overlevde katten.

- Syk handling

Politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, opplyser til Lindesnes Avis at politiet ser svært alvorlig på kattedrapet på Ime.

— Man må kunne si at dette er handlingen til et menneske som ikke er ved sine fulle fem. Ja, det er en syk handling. Om det er et barn som har gjort det, er det fordi vedkommende ikke har en god nok virkeligsoppfatning, sier han.

Han tror katten mest sannsynlig er blitt drept på en smertefull og langpinende måte.

— Det er et dyr med smertefølelse som alle andre levende individer, og handlingen sier mye om tankegangen til gjerningspersonen. Saken er under etterforskning hos oss nå, og vi vil gjerne finne ut av hvem som har gjort det. En slik bestialsk handling må ikke gå ustraffet, sier Gabrielsen.

Hvis gjerningspersonen er under 15 år, blir det en barnevernssak hvor vedkommende vil få veiledning. Er vedkommende over 15 år, kan det bli snakk om bøtelegging og betinget fengselsstraff.

MAKABERT: — Det er helt forferdelig og grusomt at noen kan gjøre noe slikt mot et uskyldig dyr, sier katteeier Inge Bjelland. Foto: Rita Tvede Bartolomei / Lindesnes Avis