Se video fra minnestunden her.

KRISTIANSAND: — Vi har blitt enige om å normalisere ting igjen så fort som mulig. Uansett hvor tøft det er, må vi tilbake til hverdagen, sier Peder Langfeldt til Fædrelandsvennen.

I går kveld møtte Våg-treneren sine kolleger og spillere til første trening etter fredagens tragiske beskjed om at spilleren Beate Bang Grimstad var død.

– Vi har blitt oppfordret av ekspertisen til å komme i gang igjen. Vi skal forsøke å trene normalt denne uken fram mot begravelsen. Hvor lett det blir, vet jeg ikke. Men vi må prøve, sier Langfeldt.

Utfordringene fremover er uten tvil mange. Ikke bare har mange i miljøet mistet en god venn og mange er preget av sterk sorg. Men tomrommet etter en av Vågs mest sentrale spillere de siste årene, skal også fylles på banen.

Om kun 15 dager venter sesongens første seriekamp mot Stabæk i Karusshallen.

– Denne uken handler kun om å komme i gang. Vi håper litt lett trening kan være balsam for sjelen. I løpet av kommende helg skal vi også spille cupkamp mot AK28 og muligens også en treningskamp, sier Langfeldt.

– Hvor tøft er det å starte opp igjen?

– Det er tøft. Men det er viktig å begynne å glede seg over håndballen igjen. Jeg tror etter hvert jentene kan tre på seg Våg-drakten med stolthet. Nå betyr drakten mer enn bare håndball. Den har også blitt et minne om Beate, sier Langfeldt.

Gårsdagens trening ble litt kortere enn den normalt ville vært, men ellers minnet den mye om en vanlig Våg-trening.

– Jeg synes treningen gikk greit. Det kunne se at det var litt humør og smil tilbake hos jentene igjen, sier Langfeldt.