LYNGDAL: Senterungdommens Olav Nordli reagerer på at Møller hevder folk har misforstått de innvandrerkritiske uttalelsene hans under gårsdagens skoledebatt i Lyngdal. Han mener Møller bør beklage uttalelsene sine, i stedet for å hevde det kun var en misforståelse.

— Han bør være voksen nok til å si at han gikk for langt. Han bør si han gjorde en feil, og beklage.

Møller mener selv han forholdt seg til Frps partiprogram, og kun ga uttrykk for at han ønsket å sende kriminelle innvandrere ut av landet.

— Det stemmer ikke. I avlutningsinnlegget sa Møller at hvis man ønsket å sende alle innvandrere ut av landet, så burde man stemme Frp, hevder Nordli.

Ifølge ham reagerte hele panelet med vantro på Møllers utsagn. Thor Erling Engemyr, som representerte SV i panelet, bekrefter at han ble sjokkert.

— Oppførselen til Fremskrittspartiets møtedeltaker var helt forferdelig, og jeg tar helt avstand fra det vedkommende gjorde og sa, sier Engemyr til Farsunds Avis.

Også han er sikker på at Møller sa at han ønsket å sende alle innvandrere ut av landet.

— Han sa også at 8 av 10 innvandrere er kriminelle, sier Engemyr til Fvn.no.

Høyres representant i panelet, Jan Lindland, fikk ikke med seg innlegget som satte sinnene i kok.

— Jeg fikk ikke med meg hva han sa. Jeg hadde akkurat hatt mitt innlegg, og satt og kikket gjennom notatene. Etterpå fikk jeg høre av SVs representant at han hadde sagt han ønsket alle innvandrere ut av landet. Men det kan jo være at han forsnakket seg, eller at noen hørte feil, sier han.

Olav Nordli understreker at han tar fullstendig avstand fra voldshandlingen i etterkant.

— Det som skjedde etterpå er forferdelig og veldig trist, og kan absolutt ikke forsvares, sier Nordli.