OSLO: Fredag starter Idol opp igjen på TV 2. Dog med et annet konsept, nye dommere og en utvidet aldersgrense.

Sindre Dybvikstrand (25) var en av et større antall sørlendinger som prøvde seg på audition på Samsen kulturhus tidligere i år.

— Det var veldig kjekt å møte dommerne. Det er en slags elektrisitet som er i auditionlokalet. Utrolig spennende, sier han.

Debutant

Det var første gang Sindre prøvde seg på Idol, til forskjell fra mange andre gjengangere. Mye av grunnen til det er at konseptet ikke har passet han helt før nå.

— Jeg har aldri hatt noe i mot Idol tidligere år, men jeg følte aldri det stemte helt med min musikk. Nå derimot, åpner de døren for mange som har en litt annen stil. Når jeg fikk tatt med gitaren min, stemmer det musikalske mye bedre for meg. Et instrument gjør Idol mye mer interessant.

Han synes også det var bra at Idol høynet den øvre aldersgrensen fra 28 til 35. — På den måten åpner Idol for flere musikere. Det blir også mer fokus på det musikalske.

Vil ikke ble Media-tryne

Sindre har ikke et ubetinget ønske om å bli norges nye superstjerne, bare for å bli superstjerne. Han vil ikke tvinge seg på, hvis folk ikke vil høre på han. Han ønsker seg først og fremst god kontakt med publikum, og mulighet til å kommunisere med mennesker. Men selvfølgelig håper han at publikum liker musikken hans. Det er artist han vil bli, men å vinne idol og å bli et medietryne, er ikke den største drømmen.

— Hvis folk ikke liker meg, vil jeg ikke være i media hele tiden og holde ansiktet mitt varmt.

Jeg vil by på meg selv, med min musikk og min stil, og ikke gjøre det andre vil bare for å bli berømt, sier han.

Spiller i Kristiansand

Sindre Dybvikstrand holder akustisk konsert i kasematten på kanonmuseet i Kristiansand lørdag 29.september. Han sier selv at konserten passer perfekt inn i kanonmuseet.

— Konserten er akustisk, og jeg har fokus på å skape ærlighet i forhold til musikken min.

Dybvikstrand er overbevist om at det blir en veldig stemningsfull konsert.