FARSUND: — NN (33-åringens navn) slo fornærmede med balltre så kraftig at det så ut som om han ville drepe mannen som lå nede. Gjentatte ganger sa NN at fornærmede skulle dø, forklarte et øyenvitne i Lister tingrett i går, ifølge Farsunds Avis.

Sammen med en 32 år gammel mann fra Lista, er 33-åringen tiltalt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Hendelsen som ligger til grunn for tiltalen, skjedde utenfor Tarebua på Borhaug natt til 24. juni i fjor. Ifølge flere vitner skal en 48 år gammel mann, også han fra Lista, blitt utsatt for grov vold av de to tiltalte.

— Fornærmede ble påført flere slag. Han ble også sparket mens han lå i fosterstilling og beskyttet seg, sa et av vitnene i tingretten.

48-åringen ble påført et brudd i høyre hånd som følge av volden som skal ha blitt utøvd. I retten ble det også vist bilder av mannens blodige hode, tatt like etter den angivelige voldshandlingen.

Nekter straffskyld

De to tiltalte nektet straffskyld etter tiltalen.

— Jeg husker ingenting fra hendelsesforløpet fordi jeg var overstadig beruset, forklarte 33-åringen i retten.

Den 32 år gamle medtiltalte hevdet i retten at han ikke så 48-åringen bli verken slått eller sparket. 32-åringen hevdet derimot at det var 48-åringen som hadde utøvd vold mot ham og 33-åringen.

I sin forklaring fortalte han at han var blitt oppringt av en kvinne som ba om hjelp til å få fjernet 48-åringen fra boligen hennes i nærheten av Tarebua.

— Han skal ha vært plagsom mot kvinnen, som gjentatte ganger ba ham om å gå - uten at han gjorde det. Da vi kom inn i huset, med beskjed om at han måtte forlate leiligheten fordi han var uønsket, ble først jeg slått ned av 48-åringen, før NN (33-åringens navn) fikk seg en på trynet, hevdet 32-åringen.

Innrømmer å ha "laget kvalm"

48-åringen innrømmer at han hadde "laget kvalm" for kvinnen, men sier han var på vei ut da de to tiltalte kom til leligheten sammen med en tredje person.

— Jeg var kanonfull denne natten, forklarte han i retten.

Ifølge fornærmede skal alle de tre ha hatt med seg balltrelignende slagvåpen.

— Jeg gikk ut på gårdsplassen, og fikk beskjed fra NN (33-åringens navn) om at jeg skulle få juling. Utenfor leiligheten skallet han meg ned. Deretter knuste jeg et halvlitersglass jeg hadde i hånden i ansiktet på ham, forklarte 48-åringen.

- Har skværet opp

Etter dette skal det ha oppstått et basketak. 48-åringen forklarte at han havnet i bakken, og at han deretter ble slått med balltrelignende gjenstander av alle de tre mennene. Den tredje personen er ikke tiltalt i saken.

På spørsmål om han selv hadde bidratt til voldsutøvelsen, svarte 48-åringen:

— Kanskje misoppfattet jeg situasjonen, men jeg tolket det slik at de skulle ta meg. Jeg ble først skallet ned, og deretter så jeg de andre komme imot meg med slagvåpnene. Selv om jeg var veldig beruset, husker jeg dette godt, forklarte 48-åringen, som betegnet episoden som "fyllevas", og at han hadde skværet opp med de tiltalte i ettertid.