KRISTIANSAND: Storaksjonen, som ble gjennomført på Sørlandet, langs Telemark-kysten og utenfor Oslofjorden, startet fredag og ble avsluttet mandag ettermiddag.

— Vi fikk dekket hele Skagerrak, og følte at vi hadde god kontroll fra Lista til svenskekysten, sier kontorsjef for grensekontrollen i Tollregion Sør-Norge, Helge Breilid, til fvn.no.

Totalt ble det beslaglagt 1086 liter øl, 586 liter vin, 168 liter brennevin, 1580 sigaretter og 5 liter hetvin. 111 båter ble kontrollert. Det finnes ikke noen tall bare for Sørlandet, men ifølge Breilid var beslagene jevnt fordelt i regionene.

— Det var nokså likt resultat i alle regionene. Veldig mye øl og brennevin ble beslaglagt. Det er kort avstand fra Sørlandet til Danmark, og det er nok en del som provianterer under en Danmarks-tur for å ha utover sommeren, sier han.

I tillegg til å ha fokus på smugling av sigaretter, sprit og narkotika, var også formålet å undersøke smugling av fritidsbåter.

— En ble tatt for smugling av båt, men det var ikke i vårt område, sier Breilid.

Aksjonen var i utgangspunktet hemmelig, men kom ut i media i løpet av helgen. Det reagerer kontorsjefen på.

— Operasjonen fungerte greit og var vellykket. Men jeg synes det er leit at det kom ut i media før aksjonen var langt fra avsluttet. Vi vet at det var en del i Danmark som fikk telefon om at vi hadde aksjon, sier han.

En båt klarte også å stikke fra tollvesenet like øst for Kristiansand.

KONTROLL: Storaksjonen ble avsluttet mandag ettermiddag. Foto: Tollvesenet