MANDAL: – Ja vi har livbøye som symbol. Kanskje like greit i dette været, smiler Nina Joa i brassbandet De Voksne af Roaldsøy, fra Rogaland.

Da hadde hun akkurat toget inn til Lysthuset i Furulunden etter å ha travet gjennom over våte gater i kraftig regn gjennom byen.

Fellesmarsjen fra politihuset markerte avslutningenen av den 13. Mandalsfestivalen med 650 musikanter fra 26 korps fra store deler av Sør-Norge.

Kun for voksne

I så godt som barnefrie omgivelser boltret amatørmusikerne seg i hverandres selskap gjennom hele helgen.

– Svært mange her har vært ledere i skolemusikken, sovet på flatseng og alt det der. De voksne må også ha en egen festival, smilte en lett sigen Gunnar Gundersen i korpset ConocoPhillips Janitsjar.

Som alle vi snakket med roser han Mandal musikkforenings opplegg i skyene. Mat, sport, konkurranser og godt drikke har preget helgen for entusiastene.

– Litt sliten etter to dager med masse moro, sier Per Lie Syvertsen fra Lier janitsjar.

Bekrefter moro. Og mens toget gikk gjennom høstgatene stilte også mandalittene opp for å følge med.

– Vi så dem i byen i går og hørte dem i natt, så da ville vi også se dem her, flirer Hildur og Svein Olaf Johannessen.

– Ungdommene holder på til 03, men disse her var i jevnt sig gjennom hele natten. Men det tåler vi, det var ikke noe bråk, sier Johannessen.

Gjesdal brass band vant vandrepokalen for beste korps for tredje gang, og fikk den dermed til odel og eie. Pjuske og våte spilte de filmtemaet «Pirates of the Caribbean», og iskalde Anette Øen syntes det passet.

– Nå mangler vi bare et synkende skip, sier Øen, og viser frem gjennomvåte finsko.