LILLESAND: — Vi skal slåss for saken, rop ut kravet om at vi vil ha ny skole, og gå to og to slik at toget blir lengst mulig, oppfordret Tanja R. Davidsen i aksjonskomiteen for ny skole før avgang fra Brentemoen i går ettermiddag.

Både hun og Siv Isaksen, som i løpet av kun noen få dager stablet aksjonen på beina, var kjempefornøyd med at omkring 300 lillesandere møtte opp for å demonstrere. I dag får de se om det hadde noen virkning, når bystyret i ettermiddag skal avgjøre om det blir ny skole på Møglestu, eller om dagens ungdomsskole på Dovre heller skal renoveres.

«Som å pisse i buksa»

— Vi har opplevd et enormt engasjement disse dagene. Det er mange som brenner for saken sammen med oss, og det er godt å se. Det har vært en vingling i de politiske rekkene uten sidestykke, og politikerne skalter og valter med verdiene våre. Nå forventer vi at politikerne som sitter med ansvaret gjennomfører - for hvem skal ellers gjøre det? Dagens ungdomsskole er et gufs fra fortida, med råte, mugg, sopp og lekkasjer, fremholdt Davidsen i sin appell i Rådhusparken.

En renovering av dagens ungdomsskole ble av Davidsen karakterisert «som å pisse i buksa», og hun fant det pussig at så mange politikere heller vil sitte og se på saldoen på kontoen enn å investere i kommunens barn.

— Ungene våre er viktigere enn å ha penger på konto, sa hun, og ble møtt med jubelrop og applaus fra de fremmøtte foreldrene, elevene, lærerne, politikerne og besteforeldrene.

Flammende appell

Frp er jokeren i ettermiddagens bystyremøte, og kan med sine fire stemmer avgjøre om det blir flertall eller mindretall for nye skole. Davidsen understreket at hun håper Frp er klar over det ansvaret de nå sitter med.

— Bruk de kloke, vakre og intelligente hodene deres på noe fornuftig - en ny ungdomsskole - og ikke la hodene stå til pynt, sa Davidsen med klar adresse til politikerne.

Berit Skovli, representanten for det kommunale foreldreutvalget, holdt en flammende appell. Hun er redd politikerforakten bare vil øke dersom det i ettermiddag blir flertall for å renovere dagens ungdomsskole på Dovre.

— Venstre, Høyre og Senterpartiet er også jokere i skolesaken, de har også et ansvar. Vi har den senere tiden vært vitne til et taktisk spill som har gjort sitt til at det nå er vanskelig å ta både saken og politikerne alvorlig. Vi finner oss rett og slett ikke i det lenger. Politikerne må stå for sine valg, og huske at det i august i fjor ble flertall i bystyret for å bygge ny skole. At det koster penger å bygge ny skole burde ikke komme som julekvelden på kjerringa, sa hun.

idun.aamland@fvn.no