VENNESLA: — Ja, det var en liten avis. Det var nokså uvant å lese den, sier Leif Inge Mykjåland.

Det er nye tider hjemme hos Leif Inge og kona Liv Karin på Lomtjønn i Vennesla. Avisen tar nemlig mye mindre plass på stuebordet enn det den gamle gjorde

Men ekteparet håper på flere forandringer enn størrelsen.

— Det skulle visst bli en mer positiv avis enn den gamle, og det håper jeg den blir. Det er nok negativt i media. Leser du i Oslo-avisene, så er det jo veldig mye krig og elendighet der, sier han.

— Himmelsk. Fædrelandsvennens utsendte medarbeidere var sant å si nokså fornøyde med avisen selv da vi lørdag morgen var rundt i distriktet for å få lesernes dom. Nå var spørsmålet om leserne var like fornøyde.

— Det er helt himmelsk, sier Magnhild Berg fra Kristiansand, som vi møter på kafèen Herlig Land i Markens.

— Jeg har alltid vært glad i Fædrelandsvennen, og dette formatet er jeg veldig glad for. Nå håper jeg bare at dere ikke blir slik som VG og Dagbladet. Jeg er ikke så interessert i sladder og slike ting, sier hun, og forsikrer om at det blir mange nye år med Fædrelandsvennen.

Lokale nyheter er det visst marked for.

— Det er noe med det lokale stoffet. Det må jeg nesten ha på papir, sier Leif Inge Mykjåland. Han mener det gjerne kan bli mer stoff fra Vennesla i avisen.

Bedre plass. Også på kafébordene blir det bedre plass når Fædrelandsvennen nå er blitt mindre.

— Jeg har lest Fædrelandsvennen siden jeg var liten, og har ventet lenge på dette, sier Per Christian Aastveit som sitter på Frk. Larsen.

Men så var det innholdet da:

— Det er jo det som betyr noe, sier Olav Andreas Tveit fra Kristiansand. - Hvis det er en lokal sak i avisen som jeg er interessert i, så er jeg veldig fornøyd med det, sier han.

Tekst: Kjetil Reite

Kjetil.reite@fvn.no - 38 11 36 63