KRISTIANSAND Ifølge sms-meldingen skal aksjonen foregå fredag 20. april fra klokken 16. Oppfordringen lyder slik: «Protest mot foreslått bomavgift: Kjør 10km/t gjennom bommen fra kl 16 førstkommende fredag! Send sms-en videre!»I tillegg blir det også sendt rundt en e-post som protest mot de foreslåtte økningene i bomavgiftene. Det er også startet en underskriftskampanje på nettstedet underskrift.no. I går ettermiddag hadde over 1800 personer signert listen. «Med tanke på årsavgift, bensinavgifter, parkeringsavgifter, allerede eksisterende bomavgift og så videre, synes jeg det er drøyt at politikerne skal kreve enda mer! Hvor mye skal en måtte betale for å ha og bruke bil i dette landet?, skriver initiativtakeren for underskriftskampanjen. — Hindrer seg selv.

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Bård Austad, hadde ikke hørt om sms-aksjonen før fvn.no konfronterte ham med den. - Min umiddelbare tanke er at folk bare hindrer seg selv. Så får vi jo se om det forstyrrer den vanlige trafikken. Det er jo en fredag med mye utfart fra byen, sier han. Foreløpig vet han ikke hva politiet kommer til å gjøre med sms-aksjonen. - Vi kan jo ikke komme til på sms-stadiet. Vi får i så fall håndtere det trafikkanliggende, fortsetter han. - Det blir spennende å se hvordan oppslutningen blir om dette. Mer har jeg ikke forutsetning for å si, sier Austad. Frykter køer.

Kjell Riseng, leder for Kristiansand Bompengeselskap, var klar over sms-aksjonen da fvn.no ringte ham onsdag formiddag. - For oss som drifter bomringene betyr aksjonen ikke så mye, sier han. Likevel tror han aksjonen kan komme til å få store konsekvenser for trafikken fredag. - Det kan bli mye køer. Det skal ikke mye til. Så aksjonen vil merkes, bevares, sier Riseng, som konstaterer at det fra før av er veldig mye trafikk ut av Kristiansand fredags ettermiddager. Tekst: Monika Berggren Birkeland monika.b.berggren@fvn.no - 38 11 31 82