Kristiansand: — Stasjonsvogna ble stjålet fra en Suzuki-forhandler i Fredrikstad, trolig midt på dagen torsdag. Politiet etterforsker nå dette nærmere, sier etterforskningsleder Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon. Drøyt ti polititjenestemenn fra Agder-politiet jobber nå for fullt med ranssaken.

Åstedet for biltyveriet styrker politiets teori om at det er ranere fra østlandsområdet som har vært på ferde. Skiltene bilene hadde, ble stjålet i Drammen fra to forskjellige biler siste døgnet før ranet.

I dag startet politiets kriminalteknikere gjennomgangen av ransbilen som ble funnet på parkeringsplassen toppen av ICA-bygget i Elvegata. Siden det var tømt et brannslukkingsapparat med pulver i kupeen, er det ventet at arbeidet vil ta litt tid.

Vitner må ha sett noe

Politiet er interessert i vitner som kan ha sett folk i tilknytning til den sølvgrå Audi stasjonsvogna på ICA-bygget. Foreløpig har det vært labert med tips fra folk.

— Vi antar at det har vært et bilbytte her oppe. Derfor er vi interessert i observasjoner fra folk som parkerte der fredag formiddag. Ranet skjedde omkring klokken 10.30, men de kan ha vært der en god stund før, sier etterforskningsleder Geir Hansen.

Forbikjørt av ransbilen

Et vitne ble forbikjørt av stasjonsvogna på vei nedover Vestre Strandgate rett etter ranet. De beit, i følge politiet, merke i det fordi det er lyskryss på hvert gatehjørne nedover, og det er ikke normalt at biler kjører forbi her.

— De så også at fluktbilen kjørte på rødt lys ved Parko (krysset Vestre Strandgate – Dronningens gate), før den svingte inn i Østre Strandgate. Vitnet var interessert på grunn av den spesielle kjøringen og fulgte etter. Men da de kom til Elvegata, var bilen borte, forteller Geir Hansen.