Foto: Ernest Boswarva
Foto: KystAtlas

ARENDAL: — Sprinkelanlegget hadde slukket det meste av flammer da vi kom fram, men det var kraftig røykutvikling. Nå jobbes det med å få fjernet røyk og lukt fra senteret, opplyser brannsjef Olav Skoog til fvn.no.

Ingen personer

Brannen ble slukket en snau halvtime etter at alarmen gikk like over klokken 21. Den første meldingen gikk ut på at det var røykutvikling inne på senteret, og da brannvesenet og politiet ankom kort tid etter, så de flammene fra utsiden.

— Tre minutter senere fikk vi bekreftet at det ikke var folk inne i bygningen. Brannen var slukket klokken 21.24, men det var fortsatt mye røykutvikling på stedet, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Utlufting

Ifølge alarmsentraloperatør Jan Olav Morka ble det satt opp kraftige utluftingsvifter for å trekke røyken ut av lokalene. Brannvesenet hadde to tankbiler og en stigebil på stedet.

— Skadene ble begrenset til en blomsterforretning. Men det ble mye røyk og lukt i andre forretninger, sier Jørgensen.

Årsaken til brannen er foreløpig uklar, men operasjonsleder Jørgensen sier at mye tyder på at brannen startet i blomsterforretningen. Krimteknikere vil undersøke stedet så fort det er mulig.

Vitner forteller til fvn.no at røyken lå tykt i hovedinngangen før brannvesenet fikk kontroll over flammene.