KRISTIANSAND: Flyet som tidligere var forsinket fra Tyrkia står like før klokken 18 mandag ettermiddag klar til avgang på Kjevik lufthavn.

— Det går nå på øyeblikket, sier lufthavnsbetjent ved Kjevik lufthavn i Kristiansand, Steinar Sandberg til fvn.no.

Ved flyets avgang fra Kjevik vil flere timer med flyforsinkelser være over. Sandberg venter fly fra både København og Amsterdam senere i kveld, men har foreløpig ikke fått noen indikasjoner på at disse skal være forsinket.

Dårlig vær en av årsakene Årsaken til dagens flyforsinkelser er et sammenfall av tilfeldigheter, vær og vind.

  • Det er tilfeldigheter som har gjort det, men dårlig vær i Europa og andre årsaker har ført til forsinkelser på tre av flyene i dag, sier Sandberg og legger til:

— Det har vært en serie av veldige omstendigheter som har ført til forsinkelsene, men de har ingen sammenheng, og det er bare utenlandsflyene som har vært forsinket.

Når forsinkelsene først inntreffer er det vanskelig å gjøre noe for å rette dem opp.

— De tre flyene som kom sent inn, går også sent ut, sier Sandberg.

Måtte vente i flere timer

— Det er kjedelig å vente. Vi har ventet siden klokken 11.30 i dag, men flyet er innstilt til klokken 16.00, sier en skuffet Morten Boswarva til fvn.no.

Morten Boswarva og hans forlovede skulle egentlig ha landet på Kypros klokken 20.30 i kveld. De store flyforsinkelsene på Kjevik gjør at de neppe vil være framme før midnatt.

Les mer om forsinkelsene på Avinors hjemmeside