KRISTIANSAND: — Det kom en del kunder inn i butikken vår som klagde over at de ikke fikk låst eller åpnet bilene sine som stod på parkeringsplassen hos oss, sier Tore Abrahamsen, eier av Biltema i Kristiansand.

Først skjønte ingen hva årsaken til problemet var.

— Kundene trodde jo dette var noe vi kunne ordne opp i, men vi ante jo ikke hva det dreiet seg om. Så vi kontaktet Falken, og prøvde å få de til å hjelpe oss med å ordne opp i det, forteller han.

Falken kunne ikke hjelpe. Midt i rushtiden med full parkeringsplass var det mange ufornøyde mennesker ved Biltema. Etter hvert fant noen lyse hoder ut hva som kunne ligge bak trøbbelet.

— Noen sa at det kunne dreie seg om signaler fra byggingsarbeid i nærheten som blokkerte for signaler fra bilnøklene. Vi kontaktet CJV E 18, og de sendte bort en mann som fikset det. Det var visst en heisekran som sendte ut signalene, sier Abrahamsen.

Informasjonssjef i Agder OPS, Lars Gunnar Nag, hadde ikke hørt om hendelsen da fvn.no kontaktet ham tirsdag ettermiddag.

— Jeg vet ikke noe om dette, men sånn som du forklarer saken kan det virke som om det dreier seg om signalproblemer, sier Nag.

Han utdyper:

— Det handler mest sannsynlig om signaler som sendes på frekvenser som ligger veldig nærme hverandre, og til slutt blokkerer for hverandre. Det er en problemstilling som øker med årene etter hvert som mer og mer blir styrt av teknologi, forklarer han.