EVJE: — De har tydeligvis gått etter prisen, sier innehaver på Møbelgrossisten på Evje, Terje Haugseng.

Natt til fredag fikk han ubudne gjester i forretningen på Evjemoen. Tyvene kom av sted med møbler for et par hundre tusen - minst.

Stjal bil og henger Gjerningsmennene var først innom Evje Bilopphugging, hvor de skar seg inn i bilteltet, og stjal med seg to biler : En champagnefarget Toyota Carina med registreringsnummer PN 65303 og en rød Volkswagen Caravelle 1970-modell med registreringsnummer PC 15873. Deretter tok de turen til Evje Park, hvor de fikk med seg en hvit skaphenger. Hengeren var full av søppel, som tyvene dumpet på Møbelgrossisten før de lastet opp med møbler.

— Ikke veldig lurt. Nå vet vi at det er de samme folka som har vært på ferde flere steder i natt. Men utover dette har vi få spor å gå etter, og vi er veldig takknemlige for tips. Så dersom noen har sett bilene, spesielt en rød Caravelle med hvit henger, håper vi de tar kontakt, sier lensmann på Evje, Terje Stifoss.

— Vi holder til i en hall på 2000 kvadrat. I hver ende av hallen er det en port. Tyvene har kommet seg inn gjennom inngangsdøren, åpnet porten og kjørt bilen inn i lokalet. De har tydeligvis tatt seg god tid, for de har vært svært selektive. Bare de dyreste varene er borte, sier Haugseng til fvn.no.

Salonger og spisestuer - De har gått etter de mest eksklusive salongene og spisestuene. De har tatt sofaer, stoler, puffer og bord - og noe står ødelagt igjen. Vi har brukt hele dagen på å rydde opp etter dem, sier Laila Møllen, en av medeierne i Møbelgrossisten.

Hun tør ikke si nøyaktig hvor mye som er borte, men regner med at tyvene har stjålet for minst et par hundre tusen kroner.

— Vi har nettopp hatt vareopptelling i butikken, og kan lett finne ut hva som mangler. Men foreløpig har vi nok å henge fingrene i, sier Laila Møllen til fvn.no.