KRISTIANSAND: Natt til 9. august i fjor snek den tidligere sersjanten seg inn på rommet til to kvinnelige aspiranter og befølte dem på brystet mens de sov.

Sersjanten begynte i befalsstillingen ved Luftforsvarets Skolesenter Kjevik (LSK) i juni i for. Etter hendelsen ble mannen umiddelbart tatt ut av tjeneste. I avhør søndag innrømmet mannen å ha forgrepet seg på aspirantene, og han avga også en uforbeholden tilståelse i retten 29. januar i år.

Alvorlig misbruk av tillit

24-åringen får i tillegg til boten en betinget fengselstraff på 18 dager. Retten mener han bør dømmes til både fengselsstraff og bot, siden adferden hans var egnet til å skape utrygghet hos kvinnene som han forgrep seg på.

Retten ser alvorlig på at mannen jobbet ved skolen da det skjedde, og dermed brøt tilliten han hadde som befal. Hendelsen satte også sitt preget på de 600 aspirantene som oppholdt seg i leiren.

— Jeg var på det rommet som hentet inspiserende befal og fortalte hva som hadde skjedd. Vi var veldig forskrekket, vi trodde ikke noe sånt kunne skje her, sa aspirant Annemarte Aske ved Luftforsvarets skolesenter Kjevik til fvn.no, dagen etter hendelsen.

Alle de involverte fikk tilbud om profesjonell hjelp i etterkant.

Ute av Forsvaret

Skolesjef og oberstløytnant Inge Solvik ved LSK ønsker ikke å kommentere dommen:

— For oss er dette en personalsak. Men på generelt grunnlag kan jeg imidlertid si at vi har etiske retningslinjer og andre regler for hvordan vi skal oppføre oss i jobben vår. Vi tar også nødvendige grep når vi må det, og har nå lagt saken bak oss, sier Inge Solvik.

Seksjonssjef Jonny Aateigen var overrasket og sjokkert da han ble underrettet om hendelsen i sommer:

— Jeg har sett vedkommende i tjeneste, og han har gjort en fantastisk jobb. Både gutter og jenter som deltar her i leiren, deler vår oppfatning av at dette er trist. I fremtiden må vi ha som mål å ta opp de rette og beste lederne, sa Aateigen til fvn.no 9. august i fjor.

24-åringen jobber ikke lenger i Forsvaret.