KRISTIANSAND: Den siktede 33 år gamle mannen fra Mandal har forklart til politiet at han blant annet lå i skjul under en plate bak en garasje i Kuholmen i noen timer etter å ha ranet banken.

Hundepatrulje

— Han hørte at politiet var helt nær, og lyste mot plata, sier etterforskningsleder Geir Hansen og refererer til det mannen har sagt i avhør.

— Hvordan kan det ha seg at dere var ute med hundepatruljer i området, og likevel ikke fant ham?

— Jeg er ikke noe hundemann, jeg konstaterer bare at de ikke klarte å avdekke gjerningsmannen, svarer Hansen.

Leder av hundetjenesten hos politiet, Martin Ugland, har heller ikke noe klart svar på hvorfor mannen ikke ble funnet i Kuholmen fredag kveld.

— Det kan ingen av oss svare på. Vi vet ikke hvor han befant seg da vi hadde hund ute, sier han.

Han opplyser at det kan være flere forhold som var årsaken til at ekvipasjene ikke klarte å lokalisere den siktede 33-åringen.

Mange lukter - En ting er at det var lukt fra så mange mennesker i området, at den ikke tok at det var han vi lette etter, sier Ugland om hunden.

Han mener en annen ting som kan ha komplisert hundens jobb, er vinden.

— Kommer hundene inn i lesiden, kan du gå forbi de på to-tre meters avstand i mørket uten at de oppfatter noe. Men kommer de på riktig side kan de i beste fall oppdage på flere hundre meters avstand, sier Ugland.

Geir Hansen vil ikke svare på om politiet kommer til å se på etterforskningen internt i forhold til hvorfor de ikke fant gjerningsmannen. Etter egen forklaring gjemte ransmannen seg i rundt 12 timer i det samme området som politiet lette.

— Det kan ikke jeg gi svar på, sier Geir Hansen.