KRISTIANSAND: Det er et 22 meter høyt fjell ved Strømsdalen, som skal sprenges bort. Dette fjellet er råttent og svært oppsprukket, ifølge pressekontakt i Agder OPS Vegselskap, Lars Gunnar Nag.

— I forbindelse med testsprengingen ønsker vi at innbyggerne fra området Strømsdalen skal fjernes, slik at vi kan være på den sikre siden. Det oppsprukne fjellet har bydd på utfordringer, og ønsker å utføre spreningen på den sikreste måten, forklarer Nag til fvn.no.

Hindre steinsprut

Agder OPS Vegselskap har fått bistand fra politiet om å evakuere innbyggerne onsdag 9. mai mellom klokken 18 og 20. Alle de 20 innbyggerne er pålagt til å følge politiets pålegg om å fjerne seg under sprengingen. Det er også ordnet med busstransport til dem som måtte trenge det.

— Gjennom testspreningen kan vi se hvordan fjellet oppfører seg. Det kan oppstå steinsprut, og det er i den forbindelse at vi må evakuere innbyggerne, opplyser Nag.

Han forsikrer om fjellet vil være tildekket under sprengingen. En mobilkran vil også henge opp matter under sprengingen, for å hindre steinsprut.

Stengt i helgen

E 18 vil være stengt hele kommende helgen fra og med klokken 19 fredag. Vegselskapet skal utføre totalt fire sprenginger i løpet av helgen. Trafikkanter må da kjøre via Rona frem til mandags morgen.

Nag utelukker ikke mulighetene for at innbyggerne må belage seg på nok en evakuering.

— Etter testspreningen på onsdag vil vi vurdere situasjonen før vi setter i gang sprengingen på fredag. Vi må spørre oss selv om hvordan vi synes testspreningen gikk. Det kan hende at det blir nødvendig med en evakuering til helgen, påpeker Nag.

Han oppfordrer også alle til å utsette søppeltømmingen sin på Sørlandsparken denne helgen, siden dette kan føre til trafikkaos under arbeidet.