KRISTIANSAND: — Alle jeg kjenner har spurt om jeg ikke bare skulle gi meg, men jeg har ønsket å kjempe videre, sier Grødum til Fædrelandsvennen.

Og kampen lønnet seg for den whiplash-skadede 41-åringen. I mars 2004 ba hun om inntil 3 millioner kroner i erstatning fra Vesta forsikring. Kravet ble avvist, og nå har Oslo tingrett bestemt at Vesta må ut med over seks millioner kroner når advokatutgiftene regnes med.

I oktober 1995 ble Grødums bil påkjørt bakfra i et kryss i Oslo sentrum. Hun var da ifølge Aftenposten nyutdannet designer med eneansvar for sin sønn. Dagen etter oppsøkte hun lege med nakkesmerter. Etter fire år med hyppige behandlinger og sykemeldinger ble hun sagt opp fra en godt betalt stilling som designer. I dag er hun varig ufør.

Vesta forsøkte blant annet å å peke på at Grødum fikk kreft tre år etter at hun i år 2000 ble kjent varig ufør, og mener at dette påvirker hennes muligheter tilå komme tilbake i arbeid i dag. Oslo tingrett avviste dette argumentet. Retten konkulderte med at det er en klar sammenheng mellom påkjørselen og hennes uførhet i dag.

Ifølge Aftenposten fikk Grødum medhold på alle punkter utenom ett. I 1995 var hun i ferd med å flytte til Dubai etter å ha fått et konkret jobbtilbud. Hadde hennes lønnsnivå der blitt lagt til grunn, kunne erstatningen blitt på ytterligere millioner.