KRISTIANSAND: De tre første voldtektene gutten er siktet for, skjedde i løpet av våren og sommeren 2005. Jentene han er siktet for å ha voldtatt var på dette tidspunktet 14, 15 og 15 år gamle. De tre angivelige voldtektene skal ha skjedd da jentene var meget berusede, men uavhengig av hverandre.

17-åringen ble så siktet for voldtekt av en 15 år gammel jente i Søgne lørdag, men denne jenta skal ikke ha vært overstadig beruset. Gutten ble pågrepet av politiet torsdag etter at jenta anmeldte forholdet mandag.

— Det skal jo veie tungt at hun er ung, sier politiadvokat Tone Skranefjell som forklaring på at siktede ikke har blitt fengslet før.

I tillegg legger hun vekt på at politiet ikke fikk anmeldelsene for de angivelige voldtektene i fjor før i august i år. Fengslingen som nå blir gjort, skjer på grunnlag av alle de fire angivelige voldtektene.

— Det er kun gjentakelsesfaren som ligger til grunn for fengslingen, sier Skranefjell.

Det er svært uvanlig at så unge personer blir varetektsfengslet, men politiet mener varetektsfengsling i dette tilfellet er nødvendig på bakgrunn av sakens alvorlige karakter og omfang.

Politiet har fortsatt mye etterforskningsarbeid igjen i saken, særlig i forbindelse med den siste anmeldelsen.

Siktedes forsvarer Torstein Leipsland var ikke fornøyd med rettens avgjørelse om varetektsfengsling fredag, men ønsket ikke å kommentere saken overfor fvn.no.

Etter det fvn.no erfarer, skal den 17-år gamle skoleeleven har blitt utsatt for flere trusler etter at han ble siktet for voldtektene.