— Det er utrolig gøy å få denne prisen i spillernes egen kåring, og jeg er stolt av bli satt pris av dem som kan hockey. Noen fremstiller det som en bare er ute der for å slåss, mens spillerne - som kan spillet - ser kvaliteten i hockeyspilleren, sier Ole Kristian Tollefsen til NISO. Prisvinnerens foreldre, Grethe og Ola Tollefsen, tok imot prisen på vegne av sønnen på Grand Hotel søndag kveld.De øvrige kandidatene til årets spillerpris var Anders Bastiansen og Per-Åge Skrøder. Tidligere prisvinnere i NISOs hockeykåring er Mads Hansen (2006) og Per Åge Skrøder (fra arrangementet Årets idrettsutøver 2001).

NISO startet utdelingen av årets unge spiller i ishockey i 2006, og Mathias Trygg ble den første vinner av denne prisen. I år var det stortalentet Mats Zucarello Aasen fra Frisk som hadde fått flest stemmer fra spillerne.

— Det som gjør det ekstra stort og morsomt med denne prisen er at det er gutta i ligaen som har stemt på meg, og det lyser opp ekstra siden jeg har vært ute med skade den siste tiden. Jeg vil takke lagkamerater og trenere som har hjulpet meg til en såpass fin sesong, sier Mats Z. Aasen, som selv var til stede for å motta prisen.

De øvrige kandidatene til årets unge spiller var Mathis Olimb og Ken-André Olimb. (©NTB)