KRISTIANSAND: Ranet skjedde i 01-tiden natt til fredag 2. februar i år . Da kom to maskerte personer inn på Hydro Texaco i Brennåsen og truet til seg penger og telekort fra en kvinnelig ansatt bak disken.

De to mennene, henholdsvis 24 år og 30 år, ble i Kristiansand tingrett i juni i år dømt til halvannet års ubetinget fengsel hver .

Men i midten av august opphevet Agder lagmannsrett dommen etter at dommer Arve Lien gjorde en saksbehandlingsfeil. «Dommen etterlater tvil om det er tatt stilling til kravet til sukektiv skyld for deiltalt er oppfylt. Spørsmålet er ikke uttrykkelig drøftet og avgjort i dommen» het det i dommen fra lagmannsretten.

Etter den nye behandlingen i Kristiansand tingrett er resultatet at straffen blir litt lavere enn de to først ble dømt til.

24-åringen er nå dømt til fengsel i ett år, hvorav 60 dager gjøres betinget. Mannen slipper 76 dager av den ubetingede straffen fordi han har sittet i varetekt.

30-åringen er dømt til fengsel i ett år og tre måneder, hvorav seksti dager gjøres betinget. Mannen får 98 dagers fradrag for den ubetingede fengselsstraffen for utholdt varetekt.

I tillegg må de to til sammen betale 23.585 kroner i erstatning til bensinstasjonen.

Advokat Knut Henning Larsen, som representerer 24-åringen, er ikke fornøyd. Han mener handlingen de to er dømt for, må karakteriseres som grovt tyveri, og ikke ran.

— Han ble igjen dømt for ran på grunn av at tingretten ikke tok grundig nok stilling til om det var ran i lovens forstand eller ikke. Det dreier seg verken om trusler eller vold. Jeg vil anbefale min klient å anke, sier Larsen til fvn.no.

Advokaten er imidlertid på ferie, og har ikke snakket med sin klient ennå.

Retten mener på sin side at det er bevist ut over en hver rimelig tvil at det var ran som ble begått.