BIRKELAND: — Mitt poeng med å skrive som jeg gjorde var bare å få folk til å våkne opp. Mitt poeng er hva med alle barna som ikke har fått vannskvetten, går de til helvete? Dersom det er sant hvor står vi da med troen om at Gud er kjærlig og god, sier Nygård, til fvn.no.

Dåp ingen garanti

Han utdyper.

— Jeg mener bare at dåpen ikke er noen garanti for å komme til himmelen, man kan komme til himmelen uten. Gud er kjærlig og god, og gjennom det å bli kjent med Jesus kan man komme til himmelen uten dåpen. Bare se på røveren som hang på korset ved siden av Jesus. Det er frelsen og troen som fører til himmelen, ikke tre skvetter vann på hodet, forklarer han.

Vekkeren han sender er særdeles kraftig og setter nok en støkk i mange kristne.

Demonisk budskap

I artikkelen han har skrevet på hjemmesiden skriver han ting som:

Barnedåp er en løgn fra helvetes avgrunn med et demonisk budskap som sier at den som er barnedøpt og konfirmert og gjør så godt mann kan, kommer til himmelen.

Dette er vranglære på sitt verste og leder mange mennesker som lever etter dette like i avgrunnen, altså rett til helvete for å si det uten parfyme.

Les hele innlegget her . I en kommentar til Lillesands-Posten ber Nygård folk som leser innlegget om å ikke bare lese og tolke det linje for linje.

— Jeg kan forstå reaksjonene dersom en bare leser setning for setning, men det må sees i sammenheng med hele læren om dåpen som en garanti for å ikke havne i fortapelse. Jeg har en krass måte å uttrykke meg på, noe som bunner i en tøff oppvekst og liv frem til der jeg står nå, sier Roger Nygård til avisen.

Nygård tror det nå kan være mange som er nysgjerrige på han og menigheten.

— Det er nok mange som nå lurer på om vi går rundt i svarte kapper og er så radikale som de kanskje føler at det kan virke som. De det gjelder og andre som er interesert kan komme å møte oss til debatt tirsdag den 4.september. Da skal vi ha et møte som vi har kalt "Himmelsk duft, eller djevelsk svovel" Møte tar plass i lokalene til Filadelfia Birkelands lokaler. Her vil alle kunne spørre om ting de lurer på, så vil vi prøve å svare så godt vi kan, forteller han.

Reagerer

Nygårds overordnede, pastor Gunnar Jeppestøl, tok kraftig avstand fra både språkbruken og tenkemåten som her ble prediket i Filadelfias navn, da Vennesla Tidende forela det kraftige skytset for han i forrige uke. Han uttalte at selv om Filadelfiamenigheten har et annet syn på dåpen enn mange andre menigheter, ville folk knyttet til Filadelfia Vennesla aldri ordlagt seg på denne måten.