Det skriver Aftenbladet.no

– Vi har anmeldt entreprenøren som har tillatelsen til oppbevaringen av dynamitt, for ikke å ha installert alarm. Nå vil saken etterforskes videre av politiet, sier avdelingsleder Siri Hage Haugen i Direktoratet for samfunnsberedskap og sikkerhet (DSB) til Aftenbladet.no.

Med virkning fra 1. januar 2006 skal alle lagre med mer enn 250 kilo dynamitt være tilknyttet godkjent, døgnåpen alarmsentral. Lageret i Kvinesdal hadde ingen alarm. Allerede i 2005 ga DSB et pålegg til entreprenøren fordi låsene på lageret ikke var tilstrekkelig godkjent. Men DSB har ikke sjekket lageret etter at den nye loven om alarm trådte i kraft 1. januar 2006. I henhold til loven kan en slik overtredelse straffes med opptil tre måneder i fengsel. Haugen opplyser at det har blitt gitt mellom 50.000-100.000 kroner i bot i lignende saker.

Entreprenør Arne Sigurd Nedrejord i Nedrejord maskin beklager overfor Aftenbladet.no at lageret ikke var utstyrt med alarm, slik regelverket krever.

— Vi har jobbet med å få alarm til lageret, men har hatt litt problemer, blant annet med å få strøm til alarmen, sier Nedrejord til Aftenbladet.no