KRISTIANSAND: — Herlig. Nå får vi penger til hettegensere med logo, og muligens blir det tur til EM i Danmark neste år, jubler Andås, som har fått helt dilla på enhjulssykkel.

Det har de 22 andre medlemmene av Enhjulos også. Drømmen er proffkontrakter og millionlønn i Frankrike eller USA. Der er enhjulssykling svært.

Kristiansand kommune gir 10.000 kroner for beste innslag i borgertoget 17. mai. Enhjulos vant med veldig stor margin, etter at medlemmene organiserte seg og stemte det de maktet i avstemningen på fvn.no.

Norges største

Klubben fikk 234 stemmer, mens andreplassen fikk 64 stemmer. Det må vel kalles utklassing. Enhjulos er en 11 måneder gammel og helt spesiell idrettsklubb. Den var Norges eneste i sitt slag, men er nå Norges største. Det finnes også klubber i Oslo og Trondheim med tre-fire medlemmer.

— Vi er 23 stykker og har det veldig fint. Vanligvis trener vi på Åsane. Vi blir stadig bedre, forteller Kristian Andås.

I går trente guttene utenfor Møvig skole. Regnværet hadde ødelagt banen på Åsane.

Og ferdighetene må sies å være imponerende. Det var hopping, balansering og triksing i flott stil.

Delt andreplass?

— På en måte minner dette litt om rullebrett, sier Andås.

— I konkurranser handler det mye om høydehopp, trickhopp og så videre, sier han.

Kristiansand kommune hadde tenkt å gi 6000 kroner til den som fikk andreplassen i Fvn.nos borgertog-avstemning og 3000 kroner til tredjeplassen.

Men i går kveld ble det litt tvil, ettersom våre nettlesere kåret to andreplasser. Spadser & Blæseensemblet fikk 64 stemmer. Det samme gjorde Smokebusters.