KRISTIANSAND: — Dette tror jeg er det verste jeg har sett. Jeg kan ikke huske at tåka har vært så tjukk, sier lufttrafikkfullmektig i kontrolltårnet Arvid Skaar til fvn.no.

Samtlige avganger og ankomster er innstilt i dag, og selv om det er meldt at været kanskje vil lette litt mot lunsj, er Skår ikke veldig optimistisk.

Avgangene til Oslo, København, Bergen og Stavanger er innstilt inntil videre. Det skulle være kommet fly fra Bergen, Stavanger og Oslo, og senere fra København og Amsterdam, men det er høyst usikkert når det vil skje.

— Sikten er for øyeblikket bare 200 meter. Vi trenger minst 400 meter på rullebanen, sier Skaar klokken 0835. Men det fins ikke vind-drag i lufta, og heller ikke tegn til at luftmassene skal sette seg i bevegelse. Værtjenesten har meldt om noe lettere vær fram til klokken 12, men Skaar er ikke helt sikker på det.

Ved SAS/Braathens ground-service meldes det at de fleste passasjerene som skulle reist i dag morges, fortsatt sitter på Kjevik, i håp om at tåka skal lette og trafikken komme i gang. Derfor er det foreløpig ikke satt opp ekstra busser.

Men det jobbes intenst med å booke om passasjerene på de videre reiserutene.

Etter klokken 0900 lettet tåka noe, og det første flyet var på vingene cirka 0930. Flyene til Bergen og Stavanger er på gang, og flyet til København er snart på vingene.

Det er imidlertid ingen tvil om at forsinkelsene i morgetimene vil forplante seg utover dagen.