TUNG SNØ: Snømåkerne klarte å redde seg i sikkerhet da taket raste sammen. Foto: Kjetil Reite MMS

KRISTIANSAND: De sju drev med snømåking da taket ga etter for snømengdene. Ingen personer skal ha vært inne i butikken da taket kollapset like før klokken 16 mandag.

— Det dreier seg om en del av taket. Butikkmedarbeiderne hadde stengt butikken og holdt på å måke da taket raste, sier brannmester Tor Sørensen ved Kristiansand brannvesen til fvn.no.

Sperret av

Ifølge politiet var det iverksatt tiltak for å hindre at noen skulle få snømengdene fra taket over seg under måkingen.

— Vi var orientert om at de skulle foreta snømåking. De hadde sperret av området. Ingen ble skadet da taket kollapset, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt.

Vannskader

Snømåkerne skal ha kjent at taket knakk, og klarte å komme seg i sikkerhet. Flere bjelker ga etter og en del snø raste inn i butikken, med det resultat at sprinkelanlegget løste ut. Butikken har trolig fått store vannskader.

— Alarmen har gått og vannet siver ut av inngangsdøren, sa TVSørs reporter Hans Jacob Brekke til fvn.no da han kom til stedet.

Brannvesenet ble umiddelbart sendt til butikken, men returnerte etter kort tid.

— Det var lite for oss å gjøre. Vi måtte imidlertid få tak i folk fra kommunen til å stenge vannet, sier Sørensen.

Tung snø

Med 2-3 plussgrader i Kristiansand mandag, er snøen som ligger på tak og terrasser rundt omkring veldig tung. Politiet gjentar derfor oppfordringen til gårdeiere og huseiere om å være oppmerksomme på faren for takras.

Mandag ettermiddag måtte politiet stenge av nye områder i Kristiansand sentrum, deriblant i Elvegata og Kirkegata. Ved Narvesen i Markens gate raste store mengder snø fra et tak, men til alt hell kom ingen til skade.

— Ingen personer ble truffet, men vi har vært i kontakt med de som eier bygget og pålagt dem å sikre og måke, sier Neset.