LILLESAND: Klokken 21.45 i går kveld ble mannen meldt savnet av en kamerat. 44-åringens båt hadde gått på skjær, og ble stående ved Kalvøya i natt. Like over klokken 08, ble han og en kvinnelig passasjer hentet av redningsskøyta «Kaptein Egil J. Nygård».

— Vi tok han under slep inn til Lillesand. Båtføreren lenset selv underveis, sier Terje Skaret ved «Kaptein Egil J. Nygård».

Ifølge lensmann Kjetil Nygård i Lillesand, var det en snekker som hadde sett mannen på morrakvisten. Han ga beskjed til politiet, som deretter fikk gitt beskjed til redningsskøyta.

— Båtføreren har vært i farvannet før, og var klar over at det kunne være undervannskjær i området. Likevel gikk han på to skjær han ikke oppdaget før det var for sent, sier Nygård.

Avhørt av politiet

44-åringen har vært inne til avhør hos politiet i Lillesand i dag. Politiet har også snakket med kvinnen som befant seg i båten sammen med 44-åringen. Begge to var i fin form, og skal ifølge Nygård ikke ha hatt behov for legetilsyn.

I leteaksjonen i natt ble det satt inn store ressurser. Redningsskøyta fra Kristiansand, luftambulanse og Røde Kors ble satt inn i søket. Redningshelikopter fra Hovedredningssentralen på Sola ble også kalt ut etter hvert. Etter åtte timers resultatløst søk, ble leteaksjonen avsluttet.

Trolig ikke erstatningspliktig

— Mannen sier han så helikopteret og forsøkte å signal med en lommelykt. Vi vet ikke den nøyaktige grunnen til at han ikke klarte å gi beskjed tidligere, men da han befant seg ved Kalvøya hadde han ikke dekning på telefonen, sier Nygård, som sier det er for tidlig å avgjøre om mannen er erstatningspliktig.

— Utifra den informasjonen vi har nå er det ikke noe grunnlag for å konkludere med at mannen har opptrådt uaktsomt. Han hadde med seg kart i båten, men sier at han ikke oppdaget grunnene.

Skal ikke ha vært beruset

44-åringen har opplyst til politiet at han ikke var beruset.

— Det er tatt utåndingsprøve av mannen, som ikke ga noe utslag. Denne ble jo foretatt lenge etter at kjøringen fant sted, men vi har ikke noe informasjon som tyder på at mannen var beruset.