LILLESAND: — Vi ser at biskop Olav Skjevesland ikke vil uttale seg fordi han ikke har mottatt noen klager over prekenen til prostiprest Bernt Olav Karlsen. Nå skal vi sørge for at han får en skriftlig klage, sier Siri Stie til Fædrelandsvennen. Hun representerer en av de fire familiene som feiret barnedåp i kirken søndag, og som føler de fikk festen ødelagt av prestens tale med utfall mot skilte og homofile.

Frivillig klokker under søndagens dåpsgudstjeneste i Vestre Moland kirke, Nils M. Justvik, har allerede sendt sin klage til Agders biskop. Justvik er selv teolog. Han er førsteamanuensis ved Universitetet i Agder, har en fersk teologisk doktorgrad, - og er for øvrig bystyrerepresentant for SV i Lillesand.

— Karlsen slenger ut: - Skal tre prosent av befolkningen få styre hele utviklingen av samfunnet? Han taler til en fullsatt kirke, der han vet det også må sitte homofile. De får greie på at de kjører dette samfunnet - ja, til helvete nærmest. For det er det han sier, selv om han ikke bruker de ordene. Da er det nokså nådeløst - fra en kirke som sier den forvalter kjærlighetsevangeliet, påpeker Justvik.

Han forventer nå at biskop Skjevesland innkaller prostipresten til en samtale. Og oppfordrer Karlsen og hans meningsfeller til å ta konsekvensen av sitt syn og konvertere til katolisismen.