Kristiansand: I går måtte 19-åringen hjelpe havnevesenet med å spa vekk avføringen langs Odderøya.

— Jeg prøver å ikke tenke på hva det er. Heldigvis lukter det ikke, sier Hakkim og smiler lurt.

Når Fædrelandsvennen møter Hakkim, har han alt spadd opp en halv tønne med uhumskheter fra sjøen. Hakkim kikker på klokken og forteller fornøyd at det bare er en time igjen til han er ferdig.

-Jeg hadde håpet å få slippe dette. Egentlig skulle jeg ha malt og gjort kontorarbeid, men noen må jo gjøre dette også, forteller Ronny.

Han vokter sine skritt idet han løfter opp solide doser med møkk fra sjøen. Her gjelder det å ha begge beina godt plantet på bakken.

-Tanken på å falle uti har streifet meg. Jeg forsøker å tenke på noe annet, tilstår sommervikaren.

Bak Hakkim står havnedirektør Thomas Granfeldt og inspiserer.

— Siden lørdag har vi rensket opp flere hundre kilo med avføring. Vi har blant annet fylt opp en hel tankbil, opplyser Granfeldt.

For han er det viktig å få Kristiansand ren så fort som mulig.

— Vi tar saken svært alvorlig. Selv om vi ser at avføringen blir nedbrutt i høy hastighet med naturens egne krefter, deltar vi likevel med fysisk rensing for å få alt raskt fjernet, forklarer Granfeldt.

Fortsatt vites det ikke hvor avføringen kommer fra, men havnedirektøren utelukker ikke at det kan ha kommet fra et cruise-skip.

-Når det er så enorme mengder som dette, så må det ha kommet fra noe stort. Jeg har veldig lyst å vite hvem som har gjort dette, fortviler Granfeldt.