AGDER: Det er hovedkonklusjonene i denne rykende ferske meningsmålingen som Norsk respons har gjennomført for Fædrelandsvennen. Det er høyresiden som fosser fram. Godt over 50 prosent av velgerne i Vest-Agder sier de ville stemt på Frp eller Høyre hvis det var stortingsvalg nå. I Aust-Agder ligger de to partiene like oppunder 50 prosent-grensen.

Suverene Frp. Men selv om Høyre kan notere seg for fremgang i begge Agder-fylkene, er det Frps suverene posisjon som er mest bemerkelsesverdig. Med 36 prosent er partiet dobbelt så stort som neste neste parti på lista i Vest-Agder. Ingen andre fylkesvise målinger i landet har vist slike utviklingstrekk.

I Aust-Agder holder Frp stillingen i forhold til den svært gode målingen partiet fikk i april i år.

På tapersiden er det først og fremst Ap og KrF som peker seg ut. Målingen er tatt opp mens kritikken mot regjeringen i sykelønnssaken har vært på det mest intense, og dette er sannsynligvis en viktig årsak til at Ap sliter.

Partiet går mest tilbake i Vest-Agder, som befester stillingen som et av Aps desidert dårligste fylker. Men også i Aust-Agder er resultatet i denne målingen godt under valgresultatet for et år siden.

KrF sliter. Likevel er situasjonen mest alvorlig for KrF. Ved stortingsvalget i 2001 og ved fylketingsvalget to år senere ble partiet størst i Vest-Agder. I denne målingen er KrF nesten halvert i forhold til valget i 2001. Med 14 prosent oppslutning har Dagrun Eriksen den utsatte sisteplassen på Løvebakkens Vest-Agder-benk.

For de mindre partiene på Agder er det bare små endringer, selv om SV kan notere seg for et aldri så lite oppsving i Aust-Agder.