MANDAL: — Tross avtaler og lovnader om det motsatte, blir det stadig verre å bo her, sier Øivind Reymert.

Tirsdag hadde han et møte med kommunen i et forsøk på å komme til enighet.

  • Men jeg ble arrogant avvist av rådmannen, sier Reymert.

Nærmeste nabo

Reymert eier en stor bygård i byens gågate, og er nærmeste nabo til Hestetroa, som restaurantområdet heter. I flere år har det vært en sterk konflikt mellom Reymert og restaurantene, der han har forsøkt å få dem til å kutte ned på konsertvirksomheten. Det gjelder særlig onsdagskonsertene som nå samler rundt tusen mennesker.

— Det følger svært mye støy rundt virksomheten, som bare blir verre etter at konserttidene i fjor ble utvidet. Det er også uønsket urinering i private hager i området, selv om akkurat det er blitt noe bedre etter at flere toaletter er blitt utplassert, sier Reymert som normalt bor på Mysen.

Kompensasjon

Gjennom sin advokat har han forsøkt å få kommunen til å diskutere støyisolering i leiligheten hans familie bor i om sommeren og de to andre leilighetene som han leier ut.

Det anslår han å koste 200.000 kroner.

— Men dette blir blankt avvist. Det til tross for at planutvalget i 2001 vedtok at restaurantene skulle ta hensyn til boligene her. I 2005 ble det også laget en avtale om at konsertene skulle avsluttes klokken 23, noe kommunen har gått vekk fra, sier han.

Derfor vurderer Reymert rettssak for å tvinge kommunen til å sette begrensninger for virksomheten i Hestetroa.

— Vi ønsker å være her på sommerstid, ikke minst for å etterse en verdifull eiendom, sier Reymert, som er oppgitt over at det tok fire måneder før kommunen svarte på advokatens brev om å få til en minnelig enighet i vår.

Mobbet

Han og hans familie har måttet tåle mye mobbing, blant annet gjennom lokalavisens leserbrev. Hans barn har i tillegg opplevd å bli mobbet på nett av mandalsungdom.

— Det er ikke noe vanskelig å skjønne at folk setter pris på sommerkonsertene. Men man må huske at dette er blitt hverdagen for oss som bor her. Det er ikke snakk bare om onsdagskonsertene, men svært mange andre livekonserter i tillegg, sier Reymert.

Holder seg vekk

Han sier at de gjør ferien kortere og kortere i Mandal, og at de prøver å holde seg borte fra leiligheten onsdag kveld.

  • Den verste støyen skjer i timene etter konsertene. Slik skal det ikke være, og vi ønsker at kommunen skal ta ansvar for de ulemper som er påført oss. Nå føler jeg de ikke tar vår situasjon på alvor, sier Øivind Reymert.