Kristiansand — Det hadde vært spennende om noen i kirken kunne ta kontakt med prinsessen, slik at vi kan ha en utveksling med henne og utfordre henne på det hun står for og de tanker hun har, sier Schmidt. Uttalelsen kommer etter at flere sentrale skikkelser innen menighets- og kirkelivet har reagert på prinsesse Märtha Louises (35) nyoppstartede skole, Astarte Education. På skolens nettsider forteller prinsessen at hun har synske evner, og at hun alltid har vært interessert i alternative behandlingsformer. Sammen med Elisabeth Samnøy, har hun startet skolen, som tilbyr opplæring i «reading», «healing», «berøring» og videreformidling av kontakt med engler. BRYTE med KIRKEN.

Informasjonsleder Espen Ottosen ved Norsk Luthers Misjonssamband er en av dem som mener at prinsessen nå bør vurdere å bryte med statskirken som følge av hennes nyreligiøsitet og virke. Dette finner Schmidt urimelig. - Det er ikke min oppgave å definere henne utenfor kirken. Hvis hun selv føler seg hjemme i kirken, så er jeg glad for det, sier han. Schmidt skulle ønske flere mennesker ville omfavne trosaspektet i livet sitt og ser positivt på prinsessens trosdimensjon. - Jeg er glad for mennesker som tar trosdimensjonen på alvor. Jeg skulle ønske flere gjorde det og våget å samtale om det, sier han. Ikke OVERRASKENDE.

Biskop Olav Skjevesland ønsket ikke å kommentere Ottosens oppfordring om at prinsessen burde melde seg ut av statskirken.- Nei, det ønsker jeg ikke å kommentere. Den uttalelsen får stå på hans egen regning, sier Skjevesland.Førsteamanuensis ved Menighetsfakultet, Arild Romarheim, er ikke overrasket over at prinsessen nå står fram som synsk.- Lignende signaler har kommet fra både Märtha Louise og Ari Behn tidligere, men med dette profilerer prinsessen seg enda tydeligere som en del av det alternative religiøse markedet, sier Romarheim til Vårt Land. POSITIVT.

Lena J. Kallander ved Rosesenteret i Oslo er positiv til prinsessens evner. Hun sier til VG at hun håper prinsessens status vil hjelpe på den alternative behandlingsformens rykte. - Märtha kommer nok også til å bli møtt med litt skepsis. Men det er flere og flere som oppdager at det faktisk hjelper, sier Kallander. Hun driver selv med healing som alternativ behandlingsform, og er medlem av Norges Paradigm Healere (NPH), som jobber for at healing skal bli mer stuerent. På nettsidene til skolen blir opplæringstilbudet beskrevet slik: «Englene finnes i alle religioner. De er krefter som bestandig er rundt oss og som er en ressurs og hjelp i alle aspekter av livene våre. Vi i Asterte Education viser deg hvordan du kan komme i kontakt med dine engler og bruke dem i dagliglivet ditt. På våre kurs kan du finne din indre kilde av sannhet og gjenoppta din naturlige kontakt med englene og det guddommelige universet.»Gjennom meditasjon og selvutvikling ønsker prinsessen og Samnøy å hjelpe mennesker å komme i bedre kontakt med seg selv:«Vi i lærer deg hvordan du kan få tak i dine egne sannheter ved å speile deg selv i andre gjennom readinger, healing, krystaller og berøring.» Verken slottet eller prinsessens sekretær ønsket å kommentere saken i går kveld.Tekst: Irene Svozilik og Iselin Hustadirene. svozolik@fvn.no - 38 11 30 00iselin.hustad@fvn.no - 38 11 30 00