KRISTIANSAND: Fra januar til juni i 2006 omkom seks personer på veiene på Sørlandet. Foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrå viser at 13 personer har mistet livet hittil i 2007. Av disse døde fem i Vest-Agder, mens åtte omkom i trafikken i Aust-Agder. Økningen er mest dramatisk i Aust-Agder, hvor bare en person omkom i samme periode i fjor.

Totalt er det registrert 121 ulykker i Vest-Agder og 89 ulykker i Aust-Agder hittil i år.

137 personer er skadet i trafikken i Aust-Agder, mens 165 er skadet i Vest-Agder. Også dette er en økning fra i fjor, da 135 ble skadet i Aust-Agder og 150 i vest.

Totalt mistet 99 personer livet på norske veier i første halvår 2007. Det er én mer enn i samme periode i fjor. Flest personer har omkommet i trafikkulykke i Oppland, med 18 personer det første halvåret. I ngen andre fylker har et tosifret antall døde i trafikken i årets seks første måneder. 99 omkomne i trafikken, er 28 færre enn gjennomsnittet for de siste ti årene.

Tallene fra Statistisk sentralbyrå viser at 5.584 personer er blitt skadet i trafikken hittil i år, mot 4.987 personer i samme periode i fjor.

Statistikken omfatter bare ulykker som er meldt til politiet.