KRISTIANSAND: Han er opprinnelig fra Jønkøping i Sverige, men ble "headhuntet" til Kristiansand da eieren av Lotus Blomster i Kristiansand møtte han på et kurs på Gran Canaria. Nå er den unge blomstereksperten medeier i Lotus Floral Art i Gyldenløvesgate i Kristiansand, og gjør det i tillegg knallsterkt i nasjonale og internasjonale konkurranser. 10. november vender han nesa mot Japan og yrkes-OL for å representere Norge på det gigantiske arrangementet som samler nærmere 250.000 mennesker. Her har han ett mål for øyet.

— Jeg tror jeg har gode sjanser for en bra plassering, kanskje også vinnersjanser. Det er en hard konkurranse, både fysisk og psykisk, men jeg har evnen til å stenge ting ute og jobbe konsentrert, sier han til fvn.no.

Brudebuketter det beste I Japan vil Nilsson og de 15 andre deltakerne få utdelt mellom 8 og 12 oppgaver, de får også en container med varer som skal behandles riktig og fordeles på de ulike oppgavene. Her må de blant annet ta stilling til hvilke blomster som må stå framme og utvikle seg, og hvilke som skal settes på kjølerom for å holde seg friske. Konkurransen varer i fire dager, og i alt 22 timer med hardt arbeid i dyp konsentrasjon foran publikum venter den unge svensk/kristiansanderen.

Hva ville vært den beste oppgaven for deg å få?

— Jeg er veldig glad i brudeoppsetninger, så det hadde i hvert fall ikke vært noe minus. Det er noe jeg jobber mye med til vanlig, forteller Nilsson.

Aktiv i konkurranser

22-åringen, som alltid har elsket å arbeide kreativt med hendene, ble bitt av blomster-basillen for alvor da han gikk på ungdomsskolen og hadde praksis i en blomsterforretning i Sverige. Deretter ble det yrkesfaglig utdanning ved Bäckadalsgymnasiet og en rekke jobber i forskjellige forretninger, før han havnet på Lotus i Kristiansand.

I utgangspunktet hadde han tenkt å bare jobbe i forretning, men etter å ha deltatt og gjort det godt i sin første konkurranse i 2003, valgte han å også satse på å konkurrere innen faget. I fjor ble han blant annet norgesmester for juniorer i Norge. I oktober skal han lade opp til Japan-turen med NM.