AGDER: — Nei, det har kun ringt en person og meldt seg ut, sier Anne Berit Repstad, sekretær ved Kirkens servicetorg i Kristiansand

En ringerunde til ti andre menighetskontor i landsdelen, viser at hvis folk er på vei ut av kirken, så gir de i hvert fall seg selv litt tid. Bortsett fra i Kristiansand, er det kun Arendal som har mottatt utmeldelser etter kirkemøtets vedtak på fredag. Her har to personer ringt for å melde seg ut.

Ellers er det smått.

— Det var ikke akkurat noen kø her i dag tidlig, sier Liss Mona Lindsland, daglig leder i Lyngdal menighet.

Hun legger til at det kan hende det kommer noen utmeldelser etter hvert. Utmeldelser skal tross alt skje skriftlig. Ifølge Knut Aston Eikrem, prost i Vest-Nedenes prosti (Lillesand og omegn) er det mest vanlig at utmeldelser vil skje per brev.

Han sier til Fædrelandsvennen at vi er altfor tidlig ute når vi ringer allerede mandagen etter kirkemøtets vedtak. Kirkemøtet vedtok fredag å åpne for at homofile samboende kan få vigslede stillinger i kirken.

Eikrem tror at en del som er aktive i kristne organisasjoner vil vente med å melde seg ut til de får høre organisasjonens offisielle syn. Han tror også at en del vil snakke med presten før de melder seg ut.