SØGNE: De rekker nok å bli tørre bak ørene, elevene ved Nygård skole i Søgne, når de formelt går ut av syvende klasse i morgen, torsdag.

Etter den årvisse fotballkampen mellom lærere og elever, starter nemlig en ellevill vannkrig som varer i 20 minutter, eller til lærerne kapitulerer.

Hvor mange liter vann som går med under bruduljene, vites ikke, men ingen av lærerne som var med onsdag, hadde et tørt hår igjen på kroppen.

Tri heile dagar

— Dette er en liten del av et stort opptrinn for avslutningen på syv års skolegang. Etter at de har vært hos oss i syv år, markeres dette behørig gjennom tre dager, forklarer rektor ved skolen, Gisle Johanssen.

Et par måneder før sommerferien starter elevene arbeidet med et opplegg for en festkveld i Nygårdshallen der foresatte inviteres.

Det er starten på et tre dagers arrangement. Selve festkvelden fremfører elevene sanger, sketsjer og forskjellig annet program.

— Hvert år syr de sammen en flott forestilling for foreldrene. Den andre dagen er deten fotballkamp som har blitt en tradisjon.

Onsdag var lærerne heldige og vant 1-0 over elevene.

— De er sannelig gode, disse syvendeklassingene, forteller rektor, som for anledningen bekledde høyre ving.

Vannfestival

Etter kampen starter det vi nå har valgt å kalle for vannfestivalen. Det er et litt finere ord enn krig. vi avgjerder et område i skolegården, og setter ut store dunker fylt med vann. Elevene har med seg vannpistoler og forskjellig utstyr, og så bærer det løs.

Alle elever på syvende trinn som vil være med får så lov til å dynke lærerne sine.

— Dette startet for en 8-10 år siden som en gøyal ting som noen lærere fant på en gang, siden er det blitt en tradisjon.

Den siste skoledagen avsluttes det ordentlig med skolens time, da viser elevene festforestillingen for alle elevene på skolen, som en takk for oss-forestilling. Til slutt deles det ut diplomer til de som har vært med i skolepatruljen, de som har vært med som elevmeglere i mobbesaker og til alle som har utmerket seg med idrettsprestasjoner.

— Til slutt avsluttes det hele med min hilsen, fra rektor til elevene, sier Johanssen. Han er mektig imponert over hva de får til.

— Forestillingen de laver er helt fantastisk, det er å ligne med en høytidsstund.

Vi velger likevel å tro at det for elevenes del er vannkrigen som får akkurat den betegnelsen.